
Kachnu omyjte, osolte, opepřete a potřete pome‐
rančovou kůrou.
Naplňte kachnu nakrájenými a osolenými pome‐
ranči a zašijte.
Kachnu vložte do pekáče prsíčky dolů.
Vymačkejte šťávu z pomerančů, smíchejte s
sherry a nalijte na kachnu.
Vložte kachnu do spotřebiče, po 30 minutách ob‐
raťte. Zazní zvukový signál.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 90 minut
– Poloha roštu: 1
Plněné kuře
Přísady:
• 1 kuře, 1,2 kg (s drůbky)
• 1 polévková lžíce oleje
• 1 lžička soli
• 1/4 lžičky papriky
• 50 g strouhanky
• 3–4 polévkové lžíce mléka
• 1 nakrájená cibule
• 1 svazek nasekané petržele
• 20 g másla
•1 vejce
• sůl a pepř
Příprava:
Kuře omyjte a osušte. Smíchejte olej, sůl a papri‐
ku a vetřete do kuřete.
Nádivka: Smíchejte strouhanku s mlékem. Do
pekáče dejte nakrájenou cibuli, petržel a máslo a
poduste. Jemně nakrájejte srdce, játra a žaludek
a přidejte vejce. Smíchejte vše dohromady a
osolte a opepřete.
Položte kuře prsíčky dolů do pekáče, vložte do
spotřebiče, po 30 minutách otočte. Zazní zvuko‐
vý signál.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 90 minut
– Poloha roštu: 1
Pošírovaná kuřecí prsa
Přísady:
• 4 plátky z kuřecích prsou, vykostěných
• sůl, pepř, paprika a karí
Příprava:
Kuřecí prsíčka okořeňte a vložte ve skleněné mí‐
se do spotřebiče.
• Doba přípravy ve spotřebiči: 35 minut
• Poloha roštu: 3
• Do zásobníku na vodu přidejte 450 ml vody
RYBY
Celá ryba nad 1 kg
Nastavení:
Automatická pečicí sonda, teplota jádra 65 °C.
Příprava:
Rybu podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu
a vložte do zapékací mísy.
• Poloha roštu: 1
Rybí filé
Přísady:
• 600–700 g filé z candáta, lososa nebo
mořského pstruha
• 150 g strouhaného sýra
• 250 ml smetany
• 50 g strouhanky
• 1 lžička estragonu
• nasekaná petržel
• sůl, pepř
•citron
•máslo
Příprava:
Pokapejte rybí filety citrónovou šťávou a nechte
chvíli marinovat, pak zbytek šťávy osušte papíro‐
vým ubrouskem. Rybí filé z obou stran osolte a
opepřete. Poté vložte rybí filé do máslem vyma‐
zané zapékací mísy.
Smíchejte nastrouhaný sýr, smetanu, strouhan‐
ku, estragon a nasekanou petržel. Tuto směs na‐
neste na rybí filé a navrch dejte malé kousky má‐
sla.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 35 minut
– Poloha roštu: 2
Treska
Přísady:
• 800 g sušené tresky
• 2 polévkové lžíce olivového oleje
•2 velké cibule
• 6 oloupaných stroužků česneku
• 2 pórky
• 6 červených paprik
• 1/2 plechovky nakrájených rajčat (200 g)
• 200 ml bílého vína
• 200 ml zeleninového vývaru s vínem (court
bouillon)
8
www.electrolux.com
Komentáře k této Příručce