Electrolux EOB8851AAX Receptář Strana 15

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 28
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 14
Forma na pečení koláčů o průměru 26 cm, vy‐
mazaná a dno vyložené papírem na pečení.
Příprava:
Z vaječných bílků a soli ušleháme sníh, až za‐
čnou tuhnout, přidáme moučkový cukr a ušlehá‐
me tuhý sníh z bílků. Vaječné žloutky a cukr umí‐
cháme na krém a přidáme ostatní přísady. K va‐
ječným žloutkům přidáme čtvrtinu ušlehaného
sněhu z bílků a poté zbytek sněhu smícháme se
směsí. Těsto nalijeme do připravené formy na
pečení a uhladíme.
Doba přípravy ve spotřebiči: 55 minut
Poloha roštu: 3
Po upečení:
Necháme koláč vychladnout. Přípravu doporuču‐
jeme provést jeden či dva dny dopředu a poté
nechat zakrytou v chladničce. Polevu vytvoříme
smícháním moučkového cukru s třešňovým liké‐
rem. V případě potřeby přidáme vodu. Koláč po‐
kryjeme polevou a ozdobíme marcipánovými
mrkvemi.
Mandlový koláč
Ingredience na těsto:
5 vajec
•200 g cukru
100 g marcipánu
200 ml olivového oleje
450 g mouky
1 polévková lžíce skořice
1 balíček prášku do pečiva (asi 15 g)
50 g nasekaných pistácií
125 g mletých mandlí
300 ml mléka
Ingredience na vrchní vrstvu:
200 g meruňkového džemu
5 polévkových lžic moučkového cukru
1 lžička skořice
2 polévkové lžíce horké vody
mandlové plátky
Ostatní:
Rozkládací pečicí forma o průměru 28 cm
Příprava:
Pět minut šleháme vejce, cukr a marcipán, poté
do vaječné směsi pomalu přidáme olivový olej.
Prosejeme mouku, skořici a prášek na pečení,
pak do mouky vmícháme nasekané pistácie a
mleté mandle. Poté opatrně vmícháme do vaječ‐
né směsi s mlékem.
Dáme do rozkládací formy, jejíž dno jsme vysy‐
pali strouhankou.
Doba přípravy ve spotřebiči: 70 minut
Poloha roštu: 2
Po upečení:
Ohřejeme meruňkový džem a pomocí štětce
natřeme na koláč, pak necháme vychladnout.
Smícháme moučkový cukr, skořici a horkou vo‐
du, pak naneseme na koláč. Pak polevu koláče
ihned posypeme mandlovými plátky.
Ovocný dort
Ingredience na těsto:
200 g mouky
1 špetka soli
125 g másla
•1 vejce
50 g cukru
50 ml studené vody
Ingredience na náplň:
Ovoce podle sezóny (400 g jablek, broskví,
višní apod.)
90 g mletých mandlí
•2 vejce
100 g cukru
90 g měkkého másla
Ostatní:
Nízká kulatá forma na pečení o průměru 28
cm, vymazaná
Příprava:
Prosejeme mouku do mísy, do mouky vmícháme
sůl a máslo nakrájené na kousky. Pak přidáme
vejce, cukr a studenou vodu a uhněteme těsto.
Těsto necháme 2 hodiny vychladnout v chladnič‐
ce. Vychlazené těsto rozválíme a vložíme do vy‐
mazané formy a propícháme vidličkou. Omyjeme
ovoce, odstraníme jádřince a pecky a v malých
kouscích položíme na těsto. Do mísy dáme mle‐
té mandle, cukr a měkké máslo a vytvoříme
krém. Naneseme na ovoce a uhladíme.
Doba přípravy ve spotřebiči: 50 minut
Poloha roštu: 1
DEZERTY
Karamelový koláč
Ingredience na těsto:
100 g cukru
100 ml vody
500 ml mléka
1 vanilkový lusk
ČESKY 15
Zobrazit stránku 14
1 2 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 27 28

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře