Electrolux EOB8851AAX Receptář Strana 10

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 28
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 9
Zalijte zeleninovým vývarem a bílým vínem, na‐
vrch rozložte rozmarýn a tymián.
Doba přípravy ve spotřebiči: 35 minut
Poloha roštu: 2
Rybí nákyp
Přísady:
8–10 brambor
•2 cibule
125 g filet z ančoviček
300 ml smetany
2 polévkové lžíce strouhanky
•pepř
čerstvě nasekaný tymián
2 polévkové lžíce másla
Příprava:
Brambory umyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké
plátky. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Vymazejte zapékací mísu máslem. Do mísy vlož‐
te třetinu brambor a cibule. Navrch položte polo‐
vinu filet z ančoviček a pokryjte druhou třetinou
cibule a brambor. Navrch rozložte zbytek filet z
ančoviček. Na ně položte zbytek cibule a bram‐
bor tak, aby horní vrstvu tvořily brambory.
Posypte pepřem a vrch posypte nasekaným ty‐
miánem.
Zalijte nálevem z ančoviček a přidejte smetanu.
Posypte strouhankou a navrch dejte kousky má‐
sla.
Doba přípravy ve spotřebiči: 60 minut
Poloha roštu: 3
Plněná ryba (pstruh)
Přísady:
•1 citron
•ryba
Příprava:
Rybu omyjte, usušte a zevnitř i zvenku ji poka‐
pejte šťávou z citronu. Nechte ji chvíli marinovat
a poté ji osolte a opepřete. Rybu vložte do nere‐
zové mísy s děrovanou vložkou.
Doba přípravy ve spotřebiči: 25 minut
Poloha roštu: 3
DORT
Citrónový koláč
Ingredience na těsto:
250 g másla
200 g cukru
1 balíček vanilkového cukru (asi 8 g)
1 špetka soli
•4 vejce
150 g mouky
150 g škrobu
1 zarovnaná lžička prášku na pečení
nastrouhaná kůra ze 2 citronů
Ingredience na polevu:
125 ml citrónové šťávy
100 g práškového cukru
Ostatní:
Černá hranatá forma, dlouhá 30 cm
Margarín k vymaštění
Strouhanka k vysypání formy
Příprava:
Máslo, cukr, citrónovou kůru, vanilkový cukr a sůl
dáme do mísy na míchání těsta a vymícháme do
pěny. Pak přidáme postupně vejce a znovu vy‐
mícháme do pěny.
Mouku a škrob smícháme s práškem na pečení
a vmícháme do pěnové masy.
Těsto dáme do vymaštěné a strouhankou vysy‐
pané formy na pečení, srovnáme povrch a posta‐
víme do spotřebiče.
Po upečení smícháme citrónovou šťávu s prá‐
škovým cukrem. Upečený koláč vyklopíme na
hliníkovou fólii.
Hliníkovou fólii na stranách koláče zahneme na
horu, aby poleva nemohla vytéct. Koláč propí‐
chneme dřevěnou špejlí a polevu naneseme
štětcem. Pak koláč necháme chvíli nasáknout
polevu.
Doba přípravy ve spotřebiči: 75 minut
Poloha roštu: 1
Švédský koláč
Přísady:
5 vajec
340 g cukru
100 g rozpuštěného másla
360 g mouky
1 balíček prášku do pečiva (asi 15 g)
1 balíček vanilkového cukru (asi 8 g)
1 špetka soli
200 ml studené vody
Ostatní:
Kulatá rozkládací pečicí forma o průměru 28
cm, dno vyložené papírem na pečení
10
www.electrolux.com
Zobrazit stránku 9
1 2 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 27 28

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře