
Zalijte zeleninovým vývarem a bílým vínem, na‐
vrch rozložte rozmarýn a tymián.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 35 minut
– Poloha roštu: 2
Rybí nákyp
Přísady:
• 8–10 brambor
•2 cibule
• 125 g filet z ančoviček
• 300 ml smetany
• 2 polévkové lžíce strouhanky
•pepř
• čerstvě nasekaný tymián
• 2 polévkové lžíce másla
Příprava:
Brambory umyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké
plátky. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Vymazejte zapékací mísu máslem. Do mísy vlož‐
te třetinu brambor a cibule. Navrch položte polo‐
vinu filet z ančoviček a pokryjte druhou třetinou
cibule a brambor. Navrch rozložte zbytek filet z
ančoviček. Na ně položte zbytek cibule a bram‐
bor tak, aby horní vrstvu tvořily brambory.
Posypte pepřem a vrch posypte nasekaným ty‐
miánem.
Zalijte nálevem z ančoviček a přidejte smetanu.
Posypte strouhankou a navrch dejte kousky má‐
sla.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 60 minut
– Poloha roštu: 3
Plněná ryba (pstruh)
Přísady:
•1 citron
•ryba
Příprava:
Rybu omyjte, usušte a zevnitř i zvenku ji poka‐
pejte šťávou z citronu. Nechte ji chvíli marinovat
a poté ji osolte a opepřete. Rybu vložte do nere‐
zové mísy s děrovanou vložkou.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 25 minut
– Poloha roštu: 3
DORT
Citrónový koláč
Ingredience na těsto:
• 250 g másla
• 200 g cukru
• 1 balíček vanilkového cukru (asi 8 g)
• 1 špetka soli
•4 vejce
• 150 g mouky
• 150 g škrobu
• 1 zarovnaná lžička prášku na pečení
• nastrouhaná kůra ze 2 citronů
Ingredience na polevu:
• 125 ml citrónové šťávy
• 100 g práškového cukru
Ostatní:
• Černá hranatá forma, dlouhá 30 cm
• Margarín k vymaštění
• Strouhanka k vysypání formy
Příprava:
Máslo, cukr, citrónovou kůru, vanilkový cukr a sůl
dáme do mísy na míchání těsta a vymícháme do
pěny. Pak přidáme postupně vejce a znovu vy‐
mícháme do pěny.
Mouku a škrob smícháme s práškem na pečení
a vmícháme do pěnové masy.
Těsto dáme do vymaštěné a strouhankou vysy‐
pané formy na pečení, srovnáme povrch a posta‐
víme do spotřebiče.
Po upečení smícháme citrónovou šťávu s prá‐
škovým cukrem. Upečený koláč vyklopíme na
hliníkovou fólii.
Hliníkovou fólii na stranách koláče zahneme na‐
horu, aby poleva nemohla vytéct. Koláč propí‐
chneme dřevěnou špejlí a polevu naneseme
štětcem. Pak koláč necháme chvíli nasáknout
polevu.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 75 minut
– Poloha roštu: 1
Švédský koláč
Přísady:
• 5 vajec
• 340 g cukru
• 100 g rozpuštěného másla
• 360 g mouky
• 1 balíček prášku do pečiva (asi 15 g)
• 1 balíček vanilkového cukru (asi 8 g)
• 1 špetka soli
• 200 ml studené vody
Ostatní:
• Kulatá rozkládací pečicí forma o průměru 28
cm, dno vyložené papírem na pečení
10
www.electrolux.com
Komentáře k této Příručce