Electrolux EOB8851AAX Receptář Strana 23

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 28
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 22
Doba přípravy ve spotřebiči: 35 minut
Poloha roštu: 2
Do zásobníku na vodu přidejte 300 ml vody
Dušené hovězí se zeleninou
Přísady:
600 g hovězího
sůl a pepř
mouka
10 g másla
•1 cibule
330 ml tmavého piva
2 lžičky přírodního cukru
2 lžičky rajského protlaku
500 ml hovězího vývaru
Příprava:
Hovězí rozkrájejte na kostičky, osolte, opepřete a
zaprašte trochou mouky.
Rozpusťte máslo na pánvi a kousky masa
osmahněte dozlatova. Pak je dejte do hrnce.
Oloupejte cibuli a nadrobno ji nakrájejte, lehce
osmahněte v troše másla a dejte na maso v
hrnci.
Smíchejte tmavé pivo, přírodní cukr, rajský pro‐
tlak a hovězí vývar, dejte do pánve a přiveďte k
varu. Pak nalijte na maso (maso by nemělo vy‐
čnívat).
Zakryjte a dejte do spotřebiče.
Doba přípravy ve spotřebiči: 120 minut
Poloha roštu: 3
Dušené zelí
Přísady:
1 zelí (800 g)
majoránka
•1 cibule
olej na orestování
400 g mletého masa
250 g dlouhozrnné rýže
sůl, pepř a paprika
1 litr masového vývaru
200 ml crème fraîche
100 g strouhaného sýra
Příprava:
Zelí rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte košťál. Blan‐
šírujte ve slané vodě ochucené majoránkou.
Oloupejte cibuli a nadrobno ji nakrájejte a lehce
osmahněte v troše oleje. Pak přidejte mleté ma‐
so a dlouhozrnnou rýži, orestujte a ochuťte solí,
pepřem a paprikou. Přidejte masový vývar a du
ste 20 minut v zakryté pánvi.
Na směs rýže a mletého masa v nádobě položte
vrstvy zelí.
Navrch dejte crème fraîche a posypte sýrem.
Doba přípravy ve spotřebiči: 60 minut
Poloha roštu: 2
Do zásobníku na vodu přidejte 300 ml vody
PŘÍLOHY
Středomořská zelenina
Přísady:
200 g cuket
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
100 g hub
•2 cibule
150 g cherry rajčat
zelené a černé olivy
Příprava:
Omyjte a nakrájejte zeleninu na kousky. Cibule
oloupejte a nakrájejte na kolečka. Vložte zeleni‐
nu do skleněné zapékací mísy. Vložte jídlo do
spotřebiče. Nakrájejte olivy. Po upečení zeleninu
podle chuti osolte, opepřete a dochuťte bazalkou
a oreganem.
Doba přípravy ve spotřebiči: 30 minut
Poloha roštu: 3
Do zásobníku na vodu přidejte 600 ml vody
Tradiční zelenina
Ingredience/příprava:
Podle chuti smíchejte následující zeleninu, do‐
hromady asi 750 g.
kedlubny, oloupané a nakrájené na proužky
mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
květák, omytý a rozdělený na růžičky
cibule, oloupané a nakrájené na kolečka
fenykl, oloupaný a nakrájený na plátky
celer, očištěný a nakrájený na kostičky
pórek, očištěný a nakrájený na kolečka
Po upečení:
50 g másla
dle chuti opepřete a osolte
Příprava:
ČESKY 23
Zobrazit stránku 22
1 2 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře