
– Doba přípravy ve spotřebiči: 35 minut
– Poloha roštu: 2
– Do zásobníku na vodu přidejte 300 ml vody
Dušené hovězí se zeleninou
Přísady:
• 600 g hovězího
• sůl a pepř
• mouka
• 10 g másla
•1 cibule
• 330 ml tmavého piva
• 2 lžičky přírodního cukru
• 2 lžičky rajského protlaku
• 500 ml hovězího vývaru
Příprava:
Hovězí rozkrájejte na kostičky, osolte, opepřete a
zaprašte trochou mouky.
Rozpusťte máslo na pánvi a kousky masa
osmahněte dozlatova. Pak je dejte do hrnce.
Oloupejte cibuli a nadrobno ji nakrájejte, lehce
osmahněte v troše másla a dejte na maso v
hrnci.
Smíchejte tmavé pivo, přírodní cukr, rajský pro‐
tlak a hovězí vývar, dejte do pánve a přiveďte k
varu. Pak nalijte na maso (maso by nemělo vy‐
čnívat).
Zakryjte a dejte do spotřebiče.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 120 minut
– Poloha roštu: 3
Dušené zelí
Přísady:
• 1 zelí (800 g)
• majoránka
•1 cibule
• olej na orestování
• 400 g mletého masa
• 250 g dlouhozrnné rýže
• sůl, pepř a paprika
• 1 litr masového vývaru
• 200 ml crème fraîche
• 100 g strouhaného sýra
Příprava:
Zelí rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte košťál. Blan‐
šírujte ve slané vodě ochucené majoránkou.
Oloupejte cibuli a nadrobno ji nakrájejte a lehce
osmahněte v troše oleje. Pak přidejte mleté ma‐
so a dlouhozrnnou rýži, orestujte a ochuťte solí,
pepřem a paprikou. Přidejte masový vývar a du‐
ste 20 minut v zakryté pánvi.
Na směs rýže a mletého masa v nádobě položte
vrstvy zelí.
Navrch dejte crème fraîche a posypte sýrem.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 60 minut
– Poloha roštu: 2
– Do zásobníku na vodu přidejte 300 ml vody
PŘÍLOHY
Středomořská zelenina
Přísady:
• 200 g cuket
• 1 červená paprika
• 1 zelená paprika
• 1 žlutá paprika
• 100 g hub
•2 cibule
• 150 g cherry rajčat
• zelené a černé olivy
Příprava:
Omyjte a nakrájejte zeleninu na kousky. Cibule
oloupejte a nakrájejte na kolečka. Vložte zeleni‐
nu do skleněné zapékací mísy. Vložte jídlo do
spotřebiče. Nakrájejte olivy. Po upečení zeleninu
podle chuti osolte, opepřete a dochuťte bazalkou
a oreganem.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 30 minut
– Poloha roštu: 3
– Do zásobníku na vodu přidejte 600 ml vody
Tradiční zelenina
Ingredience/příprava:
Podle chuti smíchejte následující zeleninu, do‐
hromady asi 750 g.
• kedlubny, oloupané a nakrájené na proužky
• mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
• květák, omytý a rozdělený na růžičky
• cibule, oloupané a nakrájené na kolečka
• fenykl, oloupaný a nakrájený na plátky
• celer, očištěný a nakrájený na kostičky
• pórek, očištěný a nakrájený na kolečka
Po upečení:
• 50 g másla
• dle chuti opepřete a osolte
Příprava:
ČESKY 23
Komentáře k této Příručce