
PŘÍPRAVA POKRMŮ V PÁŘE
Pomocí této funkce můžete dokonale
připravit celé menu s přílohami a chut‐
ným dezertem.
Pokrmy v páře - menu 1
Vepřové s rýží a zeleninou. Jako zákusek kávový
koláč v páře.
Přísady na vepřové:
• 1000 g vepřového masa
• sůl, pepř, paprika a kari
Přísady na rýži:
• 200 g rýže
• trochu soli
• 250 ml vody
Přísady na zeleninu:
• 300 g mrkve
• 300 g kedlubny
• 300 g květáku
• 200 g papriky
Přísady na kávový koláč:
• 100 g měkkého másla
• 90 g cukru
• 2 vaječné žloutky
• semínka z vanilkového lusku
• 2 polévkové lžíce instantní kávy (rozpuštěné v
50 ml horké vody)
• 2 vaječné bílky
• 50 g mouky
• 50 g škrobu
• 1/2 lžičky prášku na pečení
Příprava:
Vepřové osolte, opepřete, okořeňte paprikou a
karí, ze všech stran osmahněte dohněda a vložte
do zapékací mísy. Vložte na rošt ve spotřebiči a
spusťte program. Rýži, trochu soli a vodu dejte
do mísy. Připravte kávový koláč v páře. Smíchej‐
te máslo s cukrem. K tomu přidejte vaječné
žloutky, vanilková semínka a kávu. Ušlehejte ve‐
jce se dvěma špetkami soli, až začnou tuhnout.
Pak mouku, škrob, prášek na pečení a ušlehaná
vejce opatrně vmíchejte do máslové směsi.
Směs dejte do malých misek nebo šálků vyma‐
štěných máslem.
Připravte zeleninu. Očistěte mrkve a nakrájejte
na proužky. Oloupejte kedlubny a nakrájejte na
proužky. Očistěte květák a rozdělte ho na růžič‐
ky. Omyjte papriky, odstraňte semínka a nakrá‐
jejte na proužky. Vže vložte společně do pařáč‐
ku.
Příprava:
Po 40 minutách přidejte připravené chody do
spotřebiče s vepřovým a pokračujte v pečení dal‐
ších 40 minut.
Šťáva z masa v zapékací míse je vhod‐
ná k přípravě chutné omáčky s čerstvou
smetanou nebo vínem.
– Do zásobníku na vodu přidejte 800 + 600 ml
vody
Pokrmy v páře - menu 2
Pošírovaná kuřecí prsa se zeleninovou rýží a
květákovým nákypem. Jako zákusek vanilkový
krém s jahodami.
Přísady pro pošírovaná kuřecí prsa:
• 4–6 plátků z kuřecích prsou, vykostěných
• sůl, pepř, paprika a kari
Ingredience pro květákový nákyp:
• 300 g květáku
• 50 g strouhaného tvrdého sýru
•2 vejce
• 50 ml smetany
• sůl, muškátový oříšek
• máslo na vymaštění
Ingredience pro rýži:
• 200 g dlouhozrnné rýže
• 50 g divoké rýže
• sůl, pepř
• 400 ml vývaru
• 1 malá červená paprika
• 1 malá plechovka kukuřice (150 g)
Přísady pro vanilkový krém s jahodami:
• 200 ml mléka
• 200 ml smetany
• semínka z jednoho vanilkového lusku
• 2 vaječné žloutky
•3 vejce
• 50 g cukru
• 300 g jahod
• 2 polévkové lžíce pistácií
Příprava:
Kuřecí plátky omyjte a osušte. Osolte, opepřete,
okořeňte paprikou a kari, pak vložte do pekáče.
Květák rozdělte na růžičky, 25 minut vařte v páře
a pak v mixéru rozmixujte. Přidejte strouhaný
sýr, vejce a smetanu, dochuťte solí a muškáto‐
vým oříškem. Květákovou směs dejte do 6 ma‐
lých misek vymaštěných máslem. Připravte rýži.
Dlouhozrnnou rýži, divokou rýži, sůl, pepř, zeleni‐
nový vývar a vodu dejte půl hodiny před vařením
ČESKY 25
Komentáře k této Příručce