Electrolux EOB8851AAX Receptář Strana 11

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 28
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 10
Příprava:
Cukr, vejce, vanilkový cukr a sůl dáme do mísy
na míchání těsta a šleháme 5 minut, až vznikne
pěna. Pak do směsi přidáme a vmícháme rozpu‐
štěné máslo.
Smícháme mouku s práškem na pečení a vmí‐
cháme do našlehané směsi.
Nakonec přidáme studenou vodu a vše dobře
promícháme. Těsto dáme do pečicí formy, uhla‐
díme a vložíme do spotřebiče.
Doba přípravy ve spotřebiči: 55 minut
Poloha roštu: 1
Sušenky
Přísady:
•4 vejce
2 polévkové lžíce horké vody
50 g cukru
1 balíček vanilkového cukru (asi 8 g)
1 špetka soli
•100 g cukru
100 g mouky
100 g škrobu
2 zarovnané lžičky prášku na pečení
Ostatní:
Kulatá rozkládací pečicí forma o průměru 28
cm, dno vyložené papírem na pečení
Příprava:
Oddělíme žloutky od bílků. Našleháme žloutky s
horkou vodou, 50 g cukru, vanilkovým cukrem a
solí. Bílky šleháme se 100 g cukru, až začnou
tuhnout.
Prosejeme dohromady mouku, škrob a prášek
na pečení.
Opatrně smícháme bílky se žloutky. Pak opatrně
vmícháme směs mouky. Těsto dáme do pečicí
formy, uhladíme a vložíme do spotřebiče.
Doba přípravy ve spotřebiči: 30 minut
Poloha roštu: 3
Tvarohový koláč
Ingredience na korpus:
150 g mouky
70 g cukru
1 balíček vanilkového cukru (asi 8 g)
•1 vejce
70 g měkkého másla
Ingredience na tvarohový krém:
3 vaječné bílky
50 g hrozinek
2 polévkové lžíce rumu
750 g nízkotučného tvarohu
3 vaječné žloutky
200 g cukru
šťáva z jednoho citronu
200 g crème fraîche
1 sáček pudinku v prášku, vanilková příchuť
(40 g nebo odpovídající množství pro vy‐
tvoření pudinku z 500 ml mléka)
Ostatní:
Černá rozkládací pečicí forma o průměru 26
cm, vymazaná
Příprava:
Prosejeme mouku do mísy. Přidáme zbytek
přísad a promícháme pomocí ručního mixéru.
Těsto dáme na 2 hodiny do ledničky.
Pokryjeme vymazané dno formy na pečení přibli‐
žně 2/3 těsta a několikrát propíchneme vidličkou.
Pomocí zbytku těsta vytvoříme přibližně 3 cm vy‐
soký okraj.
Pomocí ručního mixéru ušleháme sníh z bílků,
až začnou tuhnout. Promyjeme hrozinky, nechá‐
me je pořádně okapat, pokapeme rumem a ne‐
cháme nasáknout.
Dáme nízkotučný tvaroh, vaječné žloutky, cukr,
citrónovou šťávu, crème fraîche a pudinkový prá‐
šek do mísy na míchání a vše řádně promíchá‐
me.
Nakonec do tvarohové směsi vmícháme sníh z
vaječných bílků a hrozinky.
Doba přípravy ve spotřebiči: 85 minut
Poloha roštu: 1
Ovocný koláč
Přísady:
200 g másla
200 g cukru
1 balíček vanilkového cukru (asi 8 g)
1 špetka soli
•3 vejce
300 g mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva (asi 8 g)
125 g rybízu
125 g hrozinek
60 g nasekaných mandlí
60 g kandované citrónové kůry nebo kandova‐
né pomerančové kůry
60 g nasekaných kandovaných třešní
70 g celých spařených mandlí
ČESKY 11
Zobrazit stránku 10
1 2 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 27 28

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře