Electrolux EOB8851AAX Receptář Strana 13

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 28
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 12
Kulatý koláč
Ingredience na korpus:
500 g mouky
1 malé balení sušeného droždí (8 g sušeného
nebo 42 g čerstvého droždí)
80 g práškového cukru
•150 g másla
•3 vejce
2 zarovnané lžičky soli
150 ml mléka
70 g rozinek (předem na 1 hodinu namoče‐
ných ve 20 ml třešňovice)
Ingredience na potření:
50 g celých loupaných mandlí
Příprava:
Do mísy na míchání dáme mouku, sušené drož‐
dí, práškový cukr, máslo, vejce, sůl a mléko a
uhněteme jemné těsto. Těsto v míse zakryjeme
a necháme 1 hodinu kynout.
Do těsta ručně vhněteme nasáklé rozinky.
Do všech prohlubní vymaštěné a moukou vysy‐
pané formy na bábovku dáme jednotlivé mandle.
Pak z těsta vytvarujeme válec a vložíme do for‐
my. Zakryjeme a opět necháme 45 minut kynout.
Doba přípravy ve spotřebiči: 60 minut
Poloha roštu: 1
Koláč Savarin
Ingredience na těsto:
350 g mouky
1 malé balení sušeného droždí (8 g sušeného
nebo 42 g čerstvého droždí)
75 g cukru
•100 g másla
5 vaječných žlout
1/2 lžičky soli
1 balíček vanilkového cukru (asi 8 g)
125 ml mléka
Po upečení:
375 ml vody
•200 g cukru
100 ml slivovice nebo 100 ml pomerančového
likéru
Příprava:
Do mísy na míchání dáme mouku, sušené drož‐
dí, cukr, máslo, žloutky, sůl, vanilkový cukr a
mléko a uhněteme jemné těsto. Těsto v míse za‐
kryjeme a necháme 1 hodinu kynout. Pak těsto
dáme do vymaštěné formy na bábovku a zakry‐
jeme a necháme dalších 45 minut kynout.
Doba přípravy ve spotřebiči: 35 minut
Poloha roštu: 1
Po upečení:
Vodu s cukrem přivedeme do varu a necháme
vychladnout.
Do sladké vody přidáme slivovici nebo pomeran‐
čový likér a zamícháme.
Když koláč vychladne, několikrát jej propíchne‐
me dřevěnou špejlí a necme směs do koláče
rovnoměrně nasáknout.
Brownies - čok. sušenky
Přísady:
250 g obyčejné čokolády
250 g másla
375 g cukru
2 balíčky vanilkového cukru (asi 16 g)
1 špetka soli
5 polévkových lžic vody
5 vajec
375 g vlašských ořechů
250 g mouky
1 lžička prášku na pečení
Příprava:
Čokoládu nalámeme na větší kusy a necháme
rozpustit ve vodní lázni.
Vytvoříme krém z másla, cukru, vanilkového cu‐
kru, soli a vody a přidáme vejce a rozpuštěnou
čokoládu.
Nahrubo nasekáme ořechy, smícháme s moukou
a práškem na pečení a vmícháme do čokoládové
směsi.
Hluboký plech na pečení vyložíme papírem na
pečení, na něj dáme směs a uhladíme.
Doba přípravy ve spotřebiči: 50 minut
Poloha roštu: 3
Po upečení:
Necháme vychladnout, odstraníme papír na pe
čení a nakrájíme na čtverečky.
Muffin
Přísady:
150 g másla
150 g cukru
1 balíček vanilkového cukru (asi 8 g)
1 špetka soli
kůra z jednoho nevoskovaného citronu
ČESKY 13
Zobrazit stránku 12
1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 27 28

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře