Electrolux EOB8851AAX Receptář Strana 12

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 28
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 11
Ostatní:
Černá rozkládací forma na pečení, průměr 24
cm
Margarín k vymaštění
Strouhanka k vysypání formy
Příprava:
Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl dáme do mísy
na míchání těsta a našleháme směs. Pak přidá‐
me postupně vejce a znovu našleháme. Mouku
smícháme s práškem na pečení a vmícháme do
pěnové masy.
Do směsi vmícháme také ovoce.
Dáme směs do připravené formy a její okraje vy‐
tvarujeme o trochu výš než střed. Okraj a střed
moučníku ozdobíme celými spařenými mandle‐
mi. Vložíme moučník do spotřebiče.
Doba přípravy ve spotřebiči: 100 minut
Poloha roštu: 1
Koláč s drobenkou
Ingredience na těsto:
375 g mouky
20 g droždí
150 ml vlažného mléka
60 g cukru
1 špetka soli
2 vaječné žloutky
75 g měkkého másla
Ingredience na drobenku:
•200 g cukru
•200 g másla
1 lžička skořice
350 g mouky
50 g nasekaných oříšků
30 g rozpuštěného másla
Příprava:
Prosejeme mouku do mísy na míchání a ve
středu uděláme důlek. Rozdrobíme droždí, dáme
ho do důlku, vmícháme s mlékem a trochou
mouky z okrajů. Zasypeme moukou a necháme
kynout na teplém místě, dokud se v mouce, kte‐
rou jsme zasypali povrch, nezačnou ukazovat
praskliny.
Na okraj mouky přidáme cukr, vaječné žloutky,
máslo a sůl. Vše zpracujeme na vláčné kynuté
těsto.
Necháme těsto kynout na teplém místě, dokud
se jeho objem přibližně nezdvojnásobí. Vyválíme
těsto, uložíme na namaštěný pečicí plech a zno‐
vu necháme kynout.
Do mísy na míchání přidáme cukr, máslo a
skořici a vše smícháme.
Přidáme mouku a oříšky a hněteme, dokud ne‐
vznikne směs na drobenku.
Vykynuté těsto potřeme máslem a rovnoměrně
posypeme směsí na drobenku.
Doba přípravy ve spotřebiči: 35 minut
Poloha roštu: 3
Vánočka
Ingredience na těsto:
650 g mouky
20 g droždí
200 ml mléka
40 g cukru
5 g soli
5 vaječné žloutky
200 g měkkého másla
Ingredience na náplň:
250 g nasekaných vlašských ořechů
20 g strouhanky
1 lžička mletého zázvoru
•50 ml mléka
60 g medu
30 g rozpuštěného másla
20 ml rumu
Ingredience na potření:
1 vaječný žloutek
trochu mléka
50 g mandlových plátků
Příprava:
Prosejeme mouku do mísy na míchání a ve
středu uděláme důlek. Rozdrobíme droždí, dáme
ho do důlku a vmícháme společně s mlékem a
trochou cukru a moukou z okrajů. Zasypeme
moukou a necháme kynout na teplém místě, do‐
kud se v mouce, kterou jsme zasypali povrch,
nezačnou ukazovat praskliny.
Na okraj mouky nasypeme zbytek cukru. Vše
zpracujeme na vláčné kynuté těsto. Necháme tě‐
sto kynout na teplém místě, dokud se jeho objem
přibližně nezdvojnásobí.
Smícháme všechny přísady určené pro náplň.
Rozdělíme těsto na tři stejné části a ty vyválíme
do dlouhých obdélníků. Na každý obdélník nane‐
seme třetinu náplně a zabalíme ji do těsta.
Z těchto tří kusů těsta upleteme vánočku.
Potřeme povrch vánočky směsí vaječného žlout‐
ku a mléka a vše posypeme plátky mandlí.
Doba přípravy ve spotřebiči: 55 minut
Poloha roštu: 3
12
www.electrolux.com
Zobrazit stránku 11
1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 27 28

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře