
Jehněčí
Druh masa Množství Poloha roštu Teplota °C Čas v minutách
Jehněčí kýta,
jehněčí pečeně
1-1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120
Jehněčí hřbet 1-1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60
Drůbež
Druh masa Množství Poloha roštu Teplota °C Čas v minutách
Kusy drůbeže každý 200-250 g 1 200 - 220 30 - 50
Půlka kuřete každý 400-500 g 1 190 - 210 35 - 50
Kuře, brojler 1-1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70
Kachna 1,5-2 kg 1 180 - 200 80 - 100
Husa 3,5-5 kg 1 160 - 180 120 - 180
Krůta 2,5-3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150
Krůta 4-6 kg 1 140 - 160 150 - 240
10.9 Gril
Grilovací funkci používejte vždy s maximální te‐
plotou.
Vždy grilujte se zavřenými dvířky trou‐
by.
Prázdnou troubu předehřejte po dobu
pěti minut pomocí grilovací funkce.
• Rošt zasuňte do úrovně drážek uvedené v ta‐
bulce pro grilování.
• Do první úrovně drážek vždy zasuňte plech na
zachycení šťávy.
• Grilujte pouze ploché kousky masa nebo ryb.
Grilovací oblast je nastavena do středu roštu
Grilování
Typ grilovaných
potravin
Poloha roštu Teplota °C
Doba grilování v minutách
1. strana 2. strana
Hovězí pečeně,
středně propeče‐
ná
2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Hovězí filet,
středně propeče‐
ný
3 230 20 - 30 20 - 30
Vepřové kotlety 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Telecí kotlety 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Jehněčí kotlety 3 210 - 230 25 - 35 20 - 35
Celé ryby, 500–
1000 g
3 - 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
ČESKY 21
Komentáře k této Příručce