
Druh pečení Poloha roštu Teplota °C Čas v minutách
Chléb (žitný chléb):
1.
První část proce‐
su pečení.
2.
Druhá část pro‐
cesu pečení.
1 - 2
1.
230
1)
2.
160 - 180
1)
1.
20
2.
30 - 60
Zákusky z listového
těsta s krémem/ba‐
nánky
3
190 - 210
1)
20 - 35
Roláda 3
180 - 200
1)
10 - 20
Drobenkový koláč
(suchý)
3 160 - 180 20 - 40
Mandlový koláč/koláč
s cukrovou polevou
3
190 - 210
1)
20 - 30
Ovocný koláč (kynuté
těsto / piškotové tě‐
sto)
2)
3 170 35 - 55
Ovocné koláče z
křehkého těsta
3 170 - 190 40 - 60
Koláče s jemnou ná‐
plní (např. tvaroh,
smetana, pudink)
3
160 - 180
1)
40 - 80
Pizza (s velkou ná‐
plní)
2)
1 - 2
190 - 210
1)
30 - 50
Pizza (tenká) 1 - 2
220 - 250
1)
15 - 25
Nekvašený chléb 1 230 - 250 10 - 15
Švýcarský jablečný
koláč
1 210 - 230 35 - 50
1)
Předehřejte troubu
2)
Použijte hluboký plech na pečení
Sušenky
Druh pečení Polohy roštů Teplota °C Čas v minutách
Sušenky z křehkého
těsta
3 170 - 190 10 - 20
Short bread/ Pastry
Stripes
3
160
1)
20 - 35
Sušenky z piškotové‐
ho těsta
3 170 - 190 20 - 30
Sněhové pusinky 3 80 - 100 120- 150
Makronky 3 120 - 130 30 - 60
ČESKY 17
Komentáře k této Příručce