
Druh masa Množství Poloha roštu Teplota °C Čas v minutách
Hovězí pečeně
nebo filet: dobře
propečené
na cm tloušťky 1 200 - 220 10 - 12
1)
Předehřejte troubu
Vepřové
Druh masa Množství Poloha roštu Teplota °C Čas v minutách
Plec, krkovice,
kýta v celku
1-1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120
Kotlety, žebírka 1-1,5 kg 1 180 - 190 60 - 90
Sekaná 750 g–1 kg 1 170 - 190 50 - 60
Vepřové koleno
(předvařené)
750 g–1 kg 1 200 - 220 90 - 120
Telecí
Druh masa Množství Poloha roštu Teplota °C Čas v minutách
Telecí pečeně
1)
1 kg 1 210 - 220 90 - 120
Telecí koleno 1,5-2 kg 1 200 - 220 150 - 180
1)
použijte uzavřenou pečicí nádobu
Jehněčí
Druh masa Množství Poloha roštu Teplota °C Čas v minutách
Jehněčí kýta,
jehněčí pečeně
1–1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120
Jehněčí hřbet 1–1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60
Zvěřina
Druh masa Množství Poloha roštu Teplota °C Čas v minutách
Zaječí hřbet, za‐
ječí kýty
až 1 kg 1
220 - 240
1)
30 - 40
Hřbet z vysoké
zvěře
1,5-2 kg 1 210 - 220 35 - 40
Kýta z vysoké
zvěře
1,5-2 kg 1 200 - 210 90 - 120
1)
Předehřejte troubu
Drůbež
Druh masa Množství Poloha roštu Teplota °C Čas v minutách
Kusy drůbeže každý 200-250g 1 220 - 250 20 - 40
Půlka kuřete každý 400-500 g 1 220 - 250 35 - 50
Kuře, brojler 1-1,5 kg 1 220 - 250 50 - 70
ČESKY 19
Komentáře k této Příručce