Electrolux EOC68000X EU ENV06 Receptář Strana 33

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 56
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 32
recepty kuchaøského pomocníka electrolux 33
Moussaka
Pøísady:
1 nasekaná cibule
olivový olej
1,5 kg mletého masa
1 plechovka nakrájených rajèat
50 g nastrouhaného ementálu
4 lžièky strouhanky
sùl a pe
skoøice
1 kg brambor
1,5 kg lilkù
máslo na smažení
Na bešamelovou omáèku:
100 g másla
75 g mouky
750 ml mléka
sùl, pepø a muškátový oøíšek
Na dokonèení:
150 g nastrouhaného ementálu
4 lžíce strouhanky
50 g másla
Pøíprava:
Nasekané cibule podusíme s trochou
olivového oleje, pak pøidáme mleté maso
a pøipravujeme za stálého míchání.
Pøidáme nasekaná rajèata, nastrouhaný
ementál a strouhanku, dobøe zamícháme
a necháme vaøit. Ochutíme solí, pepøem
a skoøicí a odstraníme z plotýnky.
Oloupeme brambory a nakrájíme je na 1
cm silné plátky, lilky omyjeme a
nakrájíme je také na 1 cm silné plátky.
Všechny plátky osušíme kuchyòským
papírem. Nakonec osmažíme dohnìda
na pánvi s velkým množstvím másla.
Mezitím si pøipravíme bešamelovou
omáèku. V hrneèku rozpustíme máslo,
vmícháme mouku a za stálého míchání
necháme osmažit dozlatova. Stále
mícháme a postupnì pøiléváme mléko.
Omáèku ochutíme solí, pepøem a
muškátovým oøíškem a necháme vaøit asi
10 minut bez poklièky.
Bramborové plátky položíme na dno
vymaštìné formy na nákyp a posypeme
trochou nastrouhaného sýra. Pak na nì
položíme vrstvu lilkù. Pøekryjeme trochou
mletého masa. Zalijeme trochou
bešamelové omáèky.
Pak položíme opìt vrstvu brambor, lilkù a
mletého masa. Poslední vrstvu by mìla
tvoøit bešamelová omáèka. Tu posypeme
ještì zbytkem sýra a strouhankou.
Necháme rozpustit máslo a moussaku
jím pøelijeme.
Peèení v troubì: 60 minut
Úroveò drážek: 1
Zobrazit stránku 32
1 2 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 55 56

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře