Electrolux EOC68000X EU ENV06 Receptář Strana 30

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 56
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 29
30 electrolux recepty kuchaøského pomocníka
Selský chléb
Pøísady:
500 g pšenièné mouky
250 g žitné mouky
15 g soli
1 sáèek suchého droždí
250 ml vody
250 ml mléka
15 g soli
Dále:
Plech na peèení, vymaštìný nebo s
papírem na peèení.
Pøíprava:
Pšenièkou mouku, žitnou mouku, sùl a
suché droždí dáme do velké mísy.
Vodu, mléko a sùl smícháme a pøidáme
k mouce. Vše zpracujeme na vláèné
tìsto.
Tìsto necháme vykynout do
dvojnásobného množství.
Tìsto vytvarujeme do tvaru podélného
chleba a položíme na vymaštìný plech,
nebo vyložený papírem na peèení.
Nyní necháme chléb ještì o polovinu
vykynout.
Pøed peèením trochu poprášíme
moukou.
Množství vody do zásobníku na vodu:
300 ml
Peèení v troubì: 60 minut
Úroveò drážek: 1
Ruský koláè (Piroh)
Tìsto:
250 g špaldy
250 g másla
250 g nízkotuèného tvarohu
sùl
Náplò:
1 hlávka bílého zelí
50 g slaniny
2 lžíce margarínu
sùl, pepø a muškát
3 lžíce g kyselé smetany
2 vejce
Dále:
plech na peèení s papírem na peèení
Pøíprava:
Špaldu, máslo, nízkotuèný tvaroh a
trochu soli zpracujeme do tìsta a
postavíme do chladu.
Bílé zelí nakrájíme na jemné proužky.
Slaninu nakrájíme na kostièky a
osmažíme s margarínem. Pøidáme zelí a
krátce podusíme. Ochutíme solí, pepøem
a muškátem a vmícháme kyselou
smetanu.
Dusíme dál, dokud se nevypaøí všechna
tekutina.
Vejce uvaøíme natvrdo, necháme
vychladnout, nakrájíme na kostièky,
vmícháme do zelí a celé necháme opìt
vychladit.
Pak tìsto vyválíme a vykrájíme koleèka o
prùmìru 8 cm.
Doprostøed dáme vždy trochu náplnì a
pøiklopíme okraje. Pevnì je ještì
pøitiskneme vidlièkou.
Pirohy rozložíme na plech na peèení
vyložený papírem na peèení a potøeme
žloutkem.
Peèení v troubì: 20 minut
Úroveò drážek: 3
Zobrazit stránku 29
1 2 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 55 56

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře