Electrolux EOC68000X EU ENV06 Receptář Strana 32

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 56
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 31
32 electrolux recepty kuchaøského pomocníka
Cannelloni
Náplò:
50 g nasekané cibule
30 g másla
350 g nasekaného listového špenátu
100 g smetany
200 g èerstvého lososa nakrájeného
na kostièky
200 g okouna nakrájeného na
kostièky
150 g garnátù
150 g masa z mušlí
sùl, pepø
50 g nastrouhaného parmezánu
150 g nastrouhaného ementálu
Na bešamelovou omáèku:
75 g másla
50 g mouky
500 ml mléka
100 g uzeného lososa
sùl, pepø a muškátový oøíšek
Na dokonèení:
1 balení tìstovin Cannelloni
50 g nastrouhaného parmezánu
150 g nastrouhaného ementálu
Pøíprava:
Nasekané cibule a máslo dáme do hrnce
a necháme zesklovatìt. Pøidáme
nasekaný listový špenát a ještì krátce
podusíme. Pøilijeme smetanu,
promícháme a necháme vychladit.
Mezitím si pøipravíme bešamelovou
omáèku. V hrneèku rozpustíme máslo,
vmícháme mouku a za stálého míchání
necháme osmažit dozlatova. Stále
mícháme a postupnì pøiléváme mléko.
Omáèku ochutíme solí, pepøem a
muškátovým oøíškem a necháme vaøit asi
10 minut bez poklièky.
Do vychlazeného špenátu vložíme
lososa, okouna, garnáty, mušle a sùl a
vše zamícháme.
Jednou polévkovou lžící másla
vymažeme velkou pravoúhlou formu na
nákyp.
Tìstoviny Cannelloni naplníme
špenátovou smìsí a vložíme do formy.
Støídáme vždy vrstvu plnìných tìstovin a
bešamelové omáèky. Poslední vrstva by
mìla být bešamelová omáèka posypa
sýrem. Povrch ještì ozdobíme vloèkami
másla nakrájenými ze zbývajícího másla.
Množství vody do zásobníku na vodu:
400 ml
Peèení v troubì: 55 minut
Úroveò drážek: 1
Zapeèené brambory
Pøísady:
1000 g brambor
1 lžièka soli, pepøe a muškátu
2 stroužky èesneku
200 g nastrouhaného sýra
3 vejce
100 ml mléka
250 ml smetany
4 lžíce másla
Pøíprava:
Brambory oloupeme, nakrájíme je na
slabé plátky, osušíme a okoøeníme.
Žáruvzdornou formu na nákyp vytøeme
stroužkem èesneku a vymastíme trochou
másla.
Do formy dáme polovinu okoøenìných
bramborových plátkù a posypeme je
trochou nastrouhaného sýra. Pøidáme
zbytek bramborových plátkù a posypeme
zbylým sýrem.
Rozdrtíme druhý stroužek èesneku a
smícháme s vejci, mlékem a smetanou.
Vzniklou smìsí brambory pøelijeme a vše
posypeme vloèkami zbylého másla.
Peèení v troubì: 65 minut
Úroveò drážek: 1
Zobrazit stránku 31
1 2 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 55 56

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře