Electrolux EOC68000X EU ENV06 Receptář Strana 25

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 56
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 24
recepty kuchaøského pomocníka electrolux 25
Sladký koláè
Pøísady:
2 pláty tìsta na originální švýcarský
koláè s náplní nebo listového tìsta
(vyválíme do pravého úhlu)
50 g mletých lískových oøíškù
1,2 kg jablek
3 vejce
300 ml smetany
70 g cukru
Pøíprava:
Tìsto rozložíme na dobøe vymaštìný
plech, propícháme ho hustì vidlièkou.
Na tìsto rovnomìrnì nasypeme lískové
oøíšky. Oloupeme jablka, odstraníme
jádra a nakrájíme na 12 dílkù. Dílky
rovnomìrnì rozložíme na plech.
Vejce, smetanu, cukr a vanilkový cukr
dobøe promísíme a vzniklou smìsí jablka
pøelijeme.
Peèení v troubì: 45 minut
Úroveò drážek: 1
Mrkvový koláè
Tìsto:
150 ml sluneènicového oleje
100 g hnìdého cukru
2 vejce
75 g sirupu
175 g mouky
1 lžièka skoøice
1/2 lžièky mletého zázvoru
1 lžièka prášku do peèiva
200 g jemnì nastrouhaných mrkví
75 g sultánek
25 g nastrouhaného kokosového
oøechu
Na polevu:
50 g másla
150 g tvarohu
40 g hrubozrnného cukru
mleté lískové oøíšky
Dále:
kruhová forma na peèení o prùmìru
22 cm, vymazaná
Pøíprava:
Sluneènicový olej, hnìdý cukr, vejce a
sirup umícháme do pìny.
Do smìsi pøimícháme zbývající pøísady.
Tìsto rozetøeme do vymaštìné formy.
Peèení v troubì: 55 minut
Úroveò drážek: 3
Po upeèení:
Máslo, tvaroh a hrubozrnný cukr
smícháme (mùžeme pøidat trochu mléka,
abychom mohli smìs rozetøít).
Vzniklou smìsí potøeme vychladlý koláè
a povrch ještì posypeme umletými
lískovými oøíšky.
Zobrazit stránku 24
1 2 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 55 56

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře