
• Abyste zabránili připékání šťávy nebo tuků z
masa na plechu, nalijte do hlubokého pekáče /
plechu trochu tekutiny.
• Podle potřeby otočte pečeni (za 1/2 - 2/3 doby
pečení).
• Velké kusy pečeně nebo drůbeže několikrát v
průběhu pečení potřete vlastní šťávou. Lépe
se tak upečou.
• Spotřebič můžete vypnout přibližně 10 minut
před koncem doby pečení a využít zbytkového
tepla.
11.15 Pečení masa s nastavením Turbo gril
Hovězí
Druh masa Množství
Funkce trou‐
by
Poloha roštu Teplota °C Čas (min)
Dušené maso 1–1,5 kg
Konvenční
ohřev
1 230 120 - 150
Hovězí pečeně
nebo filet: nepro‐
pečené
na cm tloušť‐
ky
Turbo gril 1
190 - 200
1)
5 - 6
Hovězí pečeně
nebo filet:
středně propeče‐
né
na cm tloušť‐
ky
Turbo gril 1
180 - 190
1)
6 - 8
Hovězí pečeně
nebo filet: dobře
propečené
na cm tloušť‐
ky
Turbo gril 1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Předehřejte troubu.
Vepřové
Druh masa Množství
Funkce trou‐
by
Poloha roštu Teplota °C Čas (min)
Plec / Krkovice /
Kýta v celku
1–1,5 kg Turbo gril 1 160 - 180 90 - 120
Kotlety / Žebírka 1–1,5 kg Turbo gril 1 170 - 180 60 - 90
Sekaná 750 g–1 kg Turbo gril 1 160 - 170 50 - 60
Vepřové koleno
(předvařené)
750 g–1 kg Turbo gril 1 150 - 170 90 - 120
Telecí
Druh masa Množství Funkce trou‐
by
Poloha roštu Teplota °C Čas (min)
Telecí peče‐
ně
1 kg Turbo gril 1 160 - 180 90 - 120
Telecí koleno 1,5–2 kg Turbo gril 1 160 - 180 120 - 150
ČESKY 31
Komentáře k této Příručce