
čuje v pečení při 80 °C. Automatickou funkci ní‐
zkoteplotního pečení nepoužívejte pro přípravu
drůbeže.
Když používáte tuto funkce, vždy připra‐
vujte jídla bez pokličky.
1.
Na obou stranách maso osmahněte na pán‐
vi na varné desce při velmi vysoké teplotě
po dobu 1 - 2 minut.
2.
Maso vložte spolu s horkým hlubokým ple‐
chem do trouby na tvarovaný rošt.
3.
Zasuňte pečicí sondu do masa.
4.
Zvolte funkci Nízkoteplotní pečení a nastav‐
te správnou koncovou teplotu sondy.
Jídlo k přípravě Hmotnost (g) Poloha roštu Teplota °C Čas v minutách
Hovězí pečeně 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Hovězí plátek 1000 - 1500 3 120 90 - 150
Telecí pečeně 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Steaky 200 - 300 3 120 20 - 40
11.13 Příprava pizzy
Druh pečení Poloha roštu Teplota (°C) Čas (min)
Pizza (tenká)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (s velkou ná‐
plní)
2 180 - 200 20 - 30
Dorty 1 180 - 200 40 - 55
Špenátový koláč 1 160 - 180 45 - 60
Slaný lotrinský koláč 1 170 - 190 45 - 55
Švýcarský koláč 1 170 - 190 45 - 55
Jablečný koláč, s hor‐
ní vrstvou
1 150 - 170 50 - 60
Zeleninový koláč 1 160 - 180 50 - 60
Nekvašený chléb
2
230
1)
10 - 20
Listové těsto s náplní
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekueche (alsa‐
ské jídlo podobné piz‐
ze)
2
230
1)
12 - 20
Pirohy (ruské pirohy s
náplní)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Předehřejte troubu.
2)
Použijte hluboký pekáč / plech.
11.14 Pečení masa
• K pečení masa používejte žáruvzdorné nád‐
oby (viz pokyny výrobce).
• Velké pečeně můžete péct přímo v hlubokém
pekáči / plechu (je-li součástí příslušenství)
nebo na tvarovaném roštu nad tímto plechem.
• Libové maso doporučujeme péct v pekáči s
poklicí. Maso tak bude šťavnatější.
• Všechny druhy masa, které by měly zhněd‐
nout, nebo mít po upečení kůrčičku, můžete
péct v pekáči bez pokličky.
• Maso a ryby doporučujeme péct v troubě až
od hmotnosti 1 kg.
30
www.electrolux.com
Komentáře k této Příručce