
Druh potra‐
vin
Tloušťka po‐
travin
Množství po‐
travin pro 4
osoby (g)
Teplota (°C) Čas
(min)
Úro‐
veň
Množství vody v
zásobníku (ml)
Filé z pra‐
žmy
4 filety 1 cm 500 70 25 3 400
Filé z kanice 4 filety 1 cm 500 70 25 3 400
Treska 2 filety 2 cm 650 65 70 - 75 3 600
Mušle velké 650 60 100 -
110
3 500
Slávky s la‐
sturou
1 000 95 20 - 25 3 500
Krevety bez
krunýře
velké 500 75 26 - 30 3 400
Chobotnice 1 000 85 100 -
110
3 800 + 200
Filé ze
pstruha
1)
2 filety 1,5
cm
650 65 55 - 65 3 500
Filet z loso‐
sa
1)
3 cm 800 65 100 -
110
3 600
1)
Abyste zabránili úniku bílkovin, namočte rybu do 10% roztoku soli (100 g soli na 1 l vody) po dobu 30 min
a poté ji před vložením do vakuového sáčku osušte papírovou utěrkou.
11.5 Vakuové vaření: Zelenina
• Zeleninu dle potřeby oloupejte.
• Některá zelenina může změnit po oloupání a
vakuovém uvaření barvu. Pro lepší výsledky
potraviny uvařte ihned po jejích přípravě.
• Barvu artyčoků zachováte tak, že je po jejich
očištění a nakrájení vložíte do do vody s citro‐
novou šťávou.
Druh po‐
travin
Velikost potravin Množství
potravin pro
4 osoby (g)
Teplota (°C) Čas
(min)
Úro‐
veň
Množství vo‐
dy v zásob‐
níku (ml)
Chřest,
zelený
celý 700 - 800 90 40 - 50 3 600
Chřest, bí‐
lý
celý 700 - 800 90 50 - 60 3 700
Cukety 1cm plátky 700 - 800 90 35 - 40 3 500
Pórek proužky nebo
kroužky
600 - 700 95 40 - 45 3 700
Lilek 1cm plátky 700 - 800 90 30 - 35 3 500
Dýně kousky o tloušťce
2 cm
700 - 800 90 25 - 30 3 500
Paprika proužky nebo
čtvrtky
700 - 800 95 35 - 40 3 500
30
www.electrolux.com
Komentáře k této Příručce