Electrolux EOB8956VAX Uživatelský manuál Strana 14

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 56
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 13
Pro dobré a bezpečné výsledky vždy vyhledej‐
te hodnoty v tabulkách pro vaření. Zkontrolujte
dobu přípravy, teplotu a velikost potravin.
Z důvodu bezpečnosti by se potraviny neměly
uchovávat v teplotách pod 60 °C delší dobu.
Nízké teploty použijte pouze pro potraviny,
které lze pojídat syrové, a pouze na krátkou
dobu.
Vakuově připravené pokrmy chutnají nejlépe
ihned po uvaření. Pokud pokrm nesníte okam‐
žitě po uvaření, rychle snižte jeho teplotu. Uči‐
níte tak jeho vložením do ledové lázně a ná‐
sledným uskladněním v chladničce. Pokrmy
můžete uchovat v chladničce 2 – 3 dny.
Funkci Vakuové vaření nepoužívejte k opětov‐
nému ohřevu zbytků jídel.
Zabraňte kontaktu syrových a vařených potra‐
vin během jejich přípravy.
Nepoužívejte stejné náčiní k různým úkonům
bez řádného omytí.
U receptů se syrovými vejci zabraňte kontaktu
bílků či žloutků s vnější skořápkou vajec.
Tipy a rady týkající se vakuového balení
potravin:
Potřebné vybavení pro funkci Vakuové vaření
jsou vakuové sáčky a přístroj na jejich zatave‐
ní.
Doporučený typ vakuového přístroje na zata‐
vování: komorový vakuový přístroj na zatavo‐
vání (pouze tento typ přístroje dokáže vakuo‐
vě zabalit tekutiny).
Pro správný chod funkce Vakuové vaření pou‐
žijte vakuové sáčky.
Vakuové sáčky nepoužívejte opakovaně.
Vložením potravin do jedné vrstvy vakuového
sáčku získáte rovnoměrné výsledky vaření.
Pro rychlejší a rovnoměrnější přípravu potra‐
vin nastavte stupeň vakuování na nejvyšší
možný.
Bezpečné uzavření vakuového sáčku zaručíte
ujištěním se o čistotě oblasti zatavení.
Všeobecné tipy a rady pro funkci Vakuové
vaření :
K udržení páry k vaření při používání funkce
Vakuové vaření udržujte dvířka spotřebiče
vždy zavřená.
Dvířka po dokončení přípravy otevírejte opatr‐
ně, protože se ve spotřebiči hromadí pára.
K pokrmu můžete dle vlastní chuti přidat olej a
koření. Olej brání přilepení potravin k vakuo‐
vému sáčku.
Pro rychlejší a rovnoměrnější přípravu potra‐
vin udržujte stupeň vakuování co nejvyšší.
Doby přípravy jsou orientační a mohou se lišit
v závislosti na vašich preferencích.
Doby přípravy v tabulkách pro vaření jsou
uvedené pro čtyři osoby. V případě většího
množství potravin se mohou doby přípravy
prodloužit.
Pokud se velikost potravin liší od údajů v ta‐
bulkách pro vaření, mohou se doby přípravy
změnit.
Vložte vakuové sáčky na rošt, aniž by se v
případě více sáčků překrývaly.
Podnabídka pro: Speciality
Sušení
K sušení ovoce a zeleniny jako např. jablek, švestek, broskví, rajčat, cuket či hub nakrá‐
jených na plátky.
Rozmrazování
K rozmrazování potravin.
Uchovat teplé
K udržení teploty pokrmů.
Regenerace
K opakovanému ohřevu již připravených jídel v páře přímo na talíři.
Ohřev talířů
K předehřátí talířů před jejich servírováním.
Kynutí těsta
Ke kontrolovanému kynutí těsta před pečením.
14
www.electrolux.com
Zobrazit stránku 13
1 2 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 55 56

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře