
Automatické vypnutí funguje se všemi
funkcemi s výjimkou funkce Trvání ,
Ukončení a Pečicí sonda.
10.2 Chladicí ventilátor
Když je spotřebič v provozu, chladicí ventilátor
se automaticky zapne, aby udržoval povrch
spotřebiče chladný. Jestliže spotřebič vypnete,
bude chladicí ventilátor pokračovat v chlazení až
do úplného ochlazení spotřebiče.
11. UŽITEČNÉ RADY A TIPY
11.1 Vnitřní strana dvířek
U některých modelů můžete na vnitřní straně
dvířek najít:
• Čísla poloh roštů.
• Informace o pečicích funkcích, doporučené
poloze roštů a teplotách pro typická jídla.
Teploty a časy pečení v tabulkách jsou
pouze orientační. Závisí na receptu,
kvalitě a množství použitých přísad.
11.2 Metoda Vakuové vaření
1.
K přípravě potravin:
a)
Očistěte a nakrájejte přísady.
b)
Přísady ochuťte.
c)
Naplňte přísady do vhodných vakuo‐
vých sáčků.
2.
Sáček vakuově uzavřete a vytlačte z něho
co nejvíce vzduchu.
3.
Uložení sáčků v chladu je nutné, pokud ne‐
proběhne příprava jídla okamžitě.
4.
Pokračujte s funkcí Vakuové vaření dle pou‐
žitelných hodnot v tabulce pro vaření a ber‐
te při tom ohled na typ potravin nebo recept
podporovaného vaření.
5.
Otevřete sáček a podávejte.
6.
Volitelně: dokončete přípravu jídla závěreč‐
ným opražením či ogrilováním např. masa k
dosažení krásné kůrčičky nebo typické chu‐
tě pečeně.
Hlavní výhody funkce: Vakuové vaření
• Beze ztrát chutí a vůní z důvodu odpařování si
potraviny zachovají plné aroma
• Křehká textura masa a ryb
• Potraviny si zachovávají všechny minerály a
vitamíny
• Je zapotřebí méně koření, protože si potraviny
uchovávají přirozenou chuť
• Lepší průběh práce, jelikož není zapotřebí
připravovat a servírovat potraviny ve stejnou
dobu a na stejném místě
• Nízká teplota přípravy minimalizuje riziko nad‐
měrné tepelné přípravy
• Porcované potraviny se snadněji drží
11.3 Vakuové vaření: Maso
• Nedostatečné tepelné přípravě zabráníte pro‐
studováním příslušných tabulek. Nepoužívejte
silnější porce masa, než jsou hodnoty v níže
uvedených tabulkách.
• Doby přípravy uvedené v tabulkách jsou mini‐
mální doby potřebné k přípravě. Dobu přípra‐
vy lze prodloužit dle osobních preferencí.
• Abyste zabránili poškození vakuových sáčků,
používejte pouze maso bez kostí.
• Aby plátky z drůbeže chutnaly lépe, osmahně‐
te je kůží dolů před a po zabalení do vakuové‐
ho sáčku.
28
www.electrolux.com
Komentáře k této Příručce