
electrolux 27
Rady a tipy k pečení ryb a masa
Maso můžete vložit do nádob vhodných
do trouby nebo přímo na rošt trouby. V
tomto případě nezapomeňte zasunout do
první úrovně zdola hluboký plech na
zachycení tuku s trochou vody. Hluboký
plech zabrání odkapávání rozpuštěného
tuku na dno trouby.
Bílé maso, drůbež a ryby se většinou
pečou při střední teplotě (mezi 150°C a
175°C). Potřebujete-li péct červené maso
(lehce zhnědlé na povrchu a mírněji
propečené uvnitř), doporučujeme vyšší
teplotu na krátkou dobu (mezi 200°C a
230°C).
Rady a tipy k pečení moučníků
Koláče se obvykle pečou při střední
teplotě (mezi 150°C a 200°C).
Při pečení koláčů nebo pečiva se
doporučuje krátké předehřátí trouby (asi 10
minut). Po zapnutí pečení nechte po celou
dobu pečení zavřené dveře a kontrolujte
průběh pečení skleněnými dveřmi trouby.
Rady a tipy ke grilování
Chcete-li grilovat maso nebo rybu,
pokapte je trochou oleje a položte je na
přímo na rošt.
Při grilování přichází teplo pouze z
horního topného článku. Musíte proto
nastavit teplotní stupeň podle tloušťky masa
nebo ryby.
Nezapomeňte do nejnižší polohy
zasunout hluboký plech s trochou vody.
Rady a tipy k používání trouby
Při otvírání vždy držte držadlo
dveří uprostřed.
Komentáře k této Příručce