
18 electrolux
Teplotní Druh Vhodné pro Doba Rady/tipy
nastavení vaření vaření
0 Poloha Stop
1 Udržení Udržení teploty dle potřeby Nechte zakryté
teploty jídla teploty jídla
Rozpouštění Holandská omáčka, rozpouštění 5-25 min. Zamíchejte
másla, čokolády, želatiny občas
1-2 Zahuštění Omelety, smažená vejce 10-40 min. Vařte s pokličkou.
2-3 Dušení Rýže a jídla z rýže. 25-50 min. Přidejte alespoň dvakrát
Vaření malých množství více vody než rýže ,
brambory nebo zelenina a zamíchejte. Mléčná
Ohřívání polotovarů jídla při vaření
oddělte
3-4 Pára Zelenina vařená v páře, 20-45 min. Se zeleninou,
vaření v páře ryba přidejte jen malé množství
Dušení masa tekutina (několik
lžic)
Dušení Vaření v páře 20-60 min. Přidejte jen malé množství
tekutiny k bramborám
(např. max. Ľ vody
4-5 pro 750 g brambor)
Vaření velkých množství 60 - 150 min. přidejte až 3 l
potravin, dušeného masa nebo polévky tekutin a přísady
6-7 Var Pečení masa, řízků, telecího dle potřeby Snižte na
- mírný Cordon Bleu, kotlety, uzeniny střední var
jater, jíšky, vajec, palačinek
7-8 Osmáhnutí Opečená bramborová kaše 5-15 min. Snižte na
stejky střední nastavení
9 Var Vaření velkého množství vody, těstoviny, grilování masa
Grilování (guláš, dušené maso), hranolky
Fritování v
olejové lázni
Návod k varné desce
Následující tabulka je pouze orientační. Doporučená teplotní nastavení v této tabulce pro
vaření závisí na typu použité nádoby a druhu a množství přísad, které vaříte.
Funkce výkonu je vhodná pro ohřívání velkého množství tekutiny.
Komentáře k této Příručce