
Peckoviny
Zavařování Teplota (°C) Doba zavařování
do začátku perlení
(min)
Další vaření při
100 °C (min)
Hrušky, kdoule,
švestky
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Zelenina
Zavařování Teplota (°C) Doba zavařování
do začátku perlení
(min)
Další vaření při
100 °C (min)
Mrkev
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Okurky 160 - 170 50 - 60 -
Smíšená nakládaná
zelenina
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Kedlubny, hrášek,
chřest
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Nechte dojít ve vypnuté troubě.
11. TROUBA – ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA
VAROVÁNÍ!
Viz kapitoly o bezpečnosti.
11.1 Poznámky k čištění
Přední stranu trouby otřete měkkým
hadříkem namočeným v roztoku teplé
vody a slabého mycího prostředku.
K čištění kovových ploch používejte
speciální čisticí prostředek.
Vnitřek trouby čistěte po každém použití.
Hromadění mastnoty či zbytků jídel může
způsobit požár. Riziko je vyšší u
grilovacího pekáče.
Vyčistěte všechno příslušenství po
každém použití a nechte jej vysušit.
Použijte měkký hadr a vlažnou vodu s
mycím prostředkem. Nečistěte
příslušenství v myčce nádobí.
Odolné nečistoty odstraňte pomocí
speciálního prostředku k čištění trouby.
Máte-li nepřilnavé příslušenství, nečistěte
je agresivními čisticími prostředky,
ostrými předměty, ani je nemyjte v myčce
nádobí. Mohlo by dojít k poškození
nepřilnavého povrchu.
Po každém použití setřete z vnitřku
trouby vlhkost.
11.2 Trouby z nerezové oceli
nebo hliníku
Dvířka trouby čistěte pouze vlhkým
hadříkem nebo houbou. Osušte je
měkkým hadříkem.
Nikdy nepoužívejte ocelové drátěnky,
kyseliny nebo abrazivní (pískové)
prostředky, protože by mohly poškodit
povrch trouby. Ovládací panel vyčistěte
se stejnou opatrností.
11.3 Vyjmutí drážek na rošty
K vyčištění trouby vyjměte drážky na
rošty.
1. Odtáhněte přední část drážek na
rošty od stěny trouby.
ČESKY 25
Komentáře k této Příručce