
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha
roštu
1. stra‐
na
2. strana
Telecí kotlety 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Jehněčí kotlety 210 - 230 25 - 35 20 - 35 3
Celá ryba, 500 - 1 000 g 210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 - 4
10.10 Velkoplošný gril
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha
roštu
1. stra‐
na
2. strana
Hamburgery
max
1)
9 - 15 8 - 13 4
Vepřový plátek max 10 - 12 6 - 10 4
Klobásy max 10 - 12 6 - 8 4
Hovězí steaky, telecí steaky max 7 - 10 6 - 8 4
Topinky
max
1)
1 - 4 1 - 4 4 - 5
Topinky s oblohou max 6 - 8 - 4
1)
Předehřejte troubu
10.11 Zavařování - Spodní
ohřev
• Pro zavařování používejte pouze
zavařovací sklenice, které jsou na
trhu dostupné ve stejné velikosti.
• Sklenice se šroubovacím uzávěrem
nebo bajonetovým uzávěrem nejsou
vhodné.
• Pro tuto funkci používejte první
polohu roštu odspodu.
• Na plech na pečení nedávejte více
než šest litrových zavařovacích
sklenic.
• Sklenice naplňte stejným množstvím
a uzavřete je.
• Sklenice se nesmí navzájem dotýkat.
• Do plechu na pečení nalijte 1/2 litru
vody, aby v troubě bylo dostatečné
vlhko.
• Jakmile začne tekutina v prvních
sklenicích perlit (u litrových sklenic asi
za 35 - 60 minut), troubu vypněte
nebo snižte teplotu na 100 °C (viz
tabulka).
Měkké ovoce
Zavařování Teplota (°C) Doba zavařování
do začátku perlení
(min)
Další vaření při
100 °C (min)
Jahody, borůvky,
maliny, zralý an‐
grešt
160 - 170 35 - 45 -
www.electrolux.com24
Komentáře k této Příručce