Electrolux EKC6430AOW Uživatelský manuál Strana 20

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 36
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 19
Tabulka pro nákypy a zapékaná jídla
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha ro‐
štu
Zapečené těstoviny 180 - 200 45 - 60 1
Lasagne 180 - 200 35 - 50 1
Zapékaná zelenina
180 - 200
1)
15 - 30 1
Bagety zapečené s roztaveným
sýrem
200 - 220
1)
15 - 30 1
Sladké nákypy 180 - 200 40 - 60 1
Rybí nákypy 180 - 200 40 - 60 1
Plněná zelenina 180 - 200 40 - 60 1
1)
Předehřejte troubu.
10.5 Pečení masa
Používejte žáruvzdorné nádoby.
Velké pečeně pečte přímo na plechu
nebo na tvarovaném roštu nad tímto
plechem.
Na plech nalijte trochu vody, zabráníte
tím připečení vystřikující masové šťávy
nebo tuku.
Maso, které má mít kůrčičku, lze péci v
pekáči bez pokličky.
Pečeni otočte za 1/2 - 2/3 doby pečení.
K uchování šťavnatějšího masa:
libové maso pečte v pekáči s poklicí
nebo použijte sáček na pečení masa.
maso a ryby pečte ve větších kusech
(minimálně 1 kg).
velké kusy pečeně nebo drůbeže
několikrát v průběhu pečení potřete
vlastní šťávou.
10.6 Tradiční pečení
Hovězí
Jídlo Množství Teplota (°C) Čas (min) Poloha
roštu
Dušené maso 1 - 1,5 kg 200 - 230 105 - 150 1
Hovězí pečeně nebo fi‐
let: nepropečené
na cm tloušťky
230 - 250
1)
6 - 8 1
Hovězí pečeně nebo fi‐
let: středně propečené
na cm tloušťky 220 - 230 8 - 10 1
Hovězí pečeně nebo fi‐
let: dobře propečené
na cm tloušťky 200 - 220 10 - 12 1
1)
Předehřejte troubu.
www.electrolux.com20
Zobrazit stránku 19
1 2 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 35 36

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře