
Polotovary Poloha roštu Čas v minutách
Hranolky 3 20
Amer. brambory, krokety 3 20
Opečená bramborová kaše 3 23
Chléb/Rohlíky 3 20
Chléb/Rohlíky, zmrazené 3 30
Jablečný štrúdl, zmrazený 3 60
Rybí filé, zmrazené 3 45
Kuřecí křídla 3 30
Lasagne/Cannelloni, zmraz. 3 50
Speciality
Rozmrazit
• Vybalené potraviny položte na talíř a na
rošt.
• Nezakrývejte je talířem ani miskou. Tím by-
ste značně prodloužili čas rozmrazování.
•Zasuňte rošt do první úrovně zdola.
Jídlo Čas rozmrazování
(min)
Další čas rozmrazo-
vání (min)
Poznámky
Kuře, 1000 g 100-140 20-30 Kuře položte na obrá-
cený podšálek ve vel-
kém talíři a v polovině
doby obraťte.
Maso, 1000 g 100-140 20-30 V polovině doby obraťte
Maso, 500 g 90-120 20-30 V polovině doby obraťte
Pstruh, 150 g 25-35 10-15 -------
Jahody, 300 g 30-40 10-20 -------
Máslo, 250 g 30-40 10-15 -------
Smetana, 2 x 200 g 80-100 10-15 Smetanu lze snadno
ušlehat, i když jsou v ní
ne zcela rozmražené
kousky
Dort, 1400 g 60 60 -------
Sušení
• Na rošty trouby položte papír na pečení.
• Nejlepších výsledků dosáhnete, když trou-
bu po požadovaném čase vypnete,
otevřete dvířka trouby a necháte troubu
přes noc vychladnout. Poté dokončete su-
šení.
Zelenina
Sušené potraviny Teplota °C Poloha roštu Čas v hodinách
(orientačně)
1 úroveň 2 úrovně
Fazole 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Paprika (proužky) 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Polévková zelenina 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Houby 50 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Byliny 50 3 1 / 4 2 - 3
30 electrolux
Komentáře k této Příručce