Electrolux EOB68200X Receptář Strana 12

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 36
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 11
Podporované vaření s funkcí
Automatický recept
Tento spotřebič má sadu receptů, které mů-
žete použít. Recepty jsou pevně dané a nelze
je změnit.
Aktivace funkce:
1. Zapněte spotřebič.
2. Zvolte nabídku Podporované vaření .
Zmáčknutím OK volbu potvrďte.
3. Zvolte kategorii a jídlo. Zmáčknutím OK
volbu potvrďte.
4. Zvolte Automatický recept . Zmáčknutím
OK volbu potvrďte.
Když nastavíte možnost Ruční , na dis-
pleji se zobrazí automatická nastavení,
která ale můžete změnit.
Na displeji se zobrazí úrovně trouby a
přednastavené doby přípravy pro jedno-
tlivé automatické recepty.
Vepřové/Telecí
Vepřová pečeně
Nastavení:
Automatická váha. Nastavení jsou v rozsahu
hmotnosti od 1000 do 3000 g.
Příprava:
Maso podle chuti okořeňte a vložte do zapé-
kací mísy. Přidejte vodu nebo jinou tekutinu.
Spodní část by měla být ponořena do hloub-
ky 20–40 mm.
Nastavení:
Automatická pečicí sonda, teplota uvnitř ma-
sa 75 °C.
Příprava:
Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí
sondu a vložte do zapékací mísy.
Vepřové koleno
Přísady:
•1 zadní vepřové koleno 0,8–1,2 kg
2 polévkové lžíce oleje
•1 lžička soli
•1 lžička sladké papriky
•1/2 lžičky bazalky
1 malá plechovka hub na plátky
polévková zelenina (mrkev, pórek, celer,
petržel)
•voda
Příprava:
Nařízněte kůži po celém vepřovém koleni.
Smíchejte olej, sůl, papriku a bazalku a smě
potřete koleno. Vložte koleno do pekáče a
rozprostřete po něm houby. Přidejte polév-
kovou zeleninu a vodu. Spodní část by měla
být ponořena do hloubky 10–15 mm.
–Doba pečení: 160 minut
–Poloha roštu: 1
Vepřové plecko
Přísady:
•1,5 kg vepřového plecka s kůží, z mladého
prasete
•sůl
•pepř
2 polévkové lžíce olivového oleje
150 g jemně nakrájeného celeru
1 pórek, na kolečka
1 malá plechovka s nadrobno nasekanými
rajčaty
250 ml smetany
•2 stroužky česneku, oloupané a rozmač-
kané
čerstvý rozmarýn a tymián
Příprava:
Ostrým nožem do kůže vyřízněte kosočtver-
ce. Osolte a opepřete a ze všech stran
osmahněte v pekáči na plotýnce na olivovém
oleji dozlatova, poté sundejte. Poduste celer
s pórkem na troše oleje v pekáči, přidejte raj-
čata, smetanu, česnek, rozmarýn a tymián,
zamíchejte a na vrch položte vepřové plecko.
Vložte do trouby.
–Doba pečení: 130 minut
–Poloha roštu: 1
Telecí pečeně
Nastavení:
Automatická váha. Nastavení jsou v rozsahu
hmotnosti od 1000 do 3000 g.
Příprava:
Maso podle chuti okořeňte a vložte do zapé-
kací mísy. Přidejte vodu nebo jinou tekutinu.
Spodní část by měla být ponořena do hloub-
ky 10–20 mm. Přikryjte poklicí.
Telecí koleno
Přísady:
1 zadní telecí koleno 1,5–2 kg
•4 plátky vařené šunky
2 polévkové lžíce oleje
•1 lžička soli
•1 lžička sladké papriky
12 electrolux
Vepřová pečeně
Zobrazit stránku 11
1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 35 36

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře