
Jídlo Teplota
(°C)
Čas
(min)
Hovězí pečeně 200 50 - 60
Kuře 210 60 - 80
10.3 Pečení moučných jídel a masa
Koláče
Jídlo Horní/Spodní Ohřev Pravý Horký Vzduch Čas (min) Poznám‐
ky
Teplota
(°C)
Poloha
roštu
Teplota
(°C)
Poloha
roštu
Šlehané
recepty
170 2 160 3 (2 a 4) 45 - 60 V koláčové
formě
Křehké tě‐
sto
170 2 160 3 (2 a 4) 20 - 30 V koláčové
formě
Tvarohový
koláč s
podmá‐
slím
170 1 165 2 60 - 80 V koláčové
formě o
průměru
26 cm
Jablečný
dort (ja‐
blečný ko‐
láč)
1)
170 2 160 2 (vlevo a
vpravo)
80 - 100 Ve dvou
koláčových
formách o
průměru
20 cm na
tvarova‐
ném roštu
Závin 175 3 150 2 60 - 80 Na plechu
na pečení
Marmelá‐
dový dort
170 2 165 2 (vlevo a
vpravo)
30 - 40 V koláčové
formě o
průměru
26 cm
Piškotový
koláč
170 2 160 2 50 - 60 V koláčové
formě o
průměru
26 cm
Vánoční
dort / bo‐
hatý ovoc‐
ný dort
1)
160 2 150 2 90 - 120 V koláčové
formě o
průměru
20 cm
Švestkový
koláč
1)
175 1 160 2 50 - 60 Ve formě
na chleba
ČESKY 17
Komentáře k této Příručce