Electrolux EKC6430AOW Uživatelský manuál Strana 21

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 36
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 20
10.6 Klasično pečenje
Govedina
Jelo Količina Temperatura
(°C)
Vrijeme (min) Položaj
rešetke
Pečenka u posudi 1 - 1,5 kg 200 - 230 105 - 150 1
Goveđe pečenje ili file:
slabo pečeno
po cm debljine
230 - 250
1)
6 - 8 1
Goveđe pečenje ili file:
srednje pečeno
po cm debljine 220 - 230 8 - 10 1
Goveđe pečenje ili file:
dobro pečeno
po cm debljine 200 - 220 10 - 12 1
1)
Prethodno zagrijte pećnicu.
Svinjetina
Jelo Količina Temperatura
(°C)
Vrijeme (min) Položaj
rešetke
Plećka, vrat, but 1 - 1,5 kg 210 - 220 90 - 120 1
Kotlet, rebra 1 - 1,5 kg 180 - 190 60 - 90 1
Mesna štruca 750 g - 1 kg 170 - 190 50 - 60 1
Svinjska koljenica (go‐
tova)
750 g - 1 kg 200 - 220 90 - 120 1
Teletina
Jelo Količina Temperatura
(°C)
Vrijeme (min) Položaj
rešetke
Teleće pečenje
1)
1 kg 210 - 220 90 - 120 1
Teleća koljenica 1,5 - 2 kg 200 - 220 150 - 180 1
1)
Koristite posudu za pečenje s poklopcem.
Janjetina
Jelo Količina Temperatu‐
ra (°C)
Vrijeme (min) Položaj
rešetke
Janjeći but, janjeće
pečenje
1 - 1,5 kg 210 - 220 90 - 120 1
Janeći hrbat 1 - 1,5 kg 210 - 220 40 - 60 1
Divljač
Jelo Količina Temperatu‐
ra (°C)
Vrijeme (min) Položaj
rešetke
Zečja leđa, zečji but do 1 kg
220 - 240
1)
30 - 40 1
HRVATSKI 21
Zobrazit stránku 20
1 2 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 35 36

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře