
9.10 Pečení masa
Používejte žáruvzdorné nádoby.
Velké pečeně pečte přímo na plechu
nebo na tvarovaném roštu nad tímto
plechem.
Na plech nalijte trochu vody, zabráníte
tím připečení vystřikující masové šťávy
nebo tuku.
Maso, které má mít kůrčičku, lze péci v
pekáči bez pokličky.
Pečeni otočte za 1/2 - 2/3 doby pečení.
K uchování šťavnatějšího masa:
• libové maso pečte v pekáči s poklicí
nebo použijte sáček na pečení masa.
• maso a ryby pečte ve větších kusech
(minimálně 1 kg).
• velké kusy pečeně nebo drůbeže
několikrát v průběhu pečení potřete
vlastní šťávou.
9.11 Tabulka pro pečení masa
Hovězí
Jídlo Množství Funkce Teplota
(°C)
Čas (min) Poloha ro‐
štu
Dušené maso 1 - 1,5 kg Horní/Spod‐
ní Ohřev
230 120 - 150 1
Hovězí pečeně
nebo filet: ne‐
propečený
na cm
tloušťky
Turbo Gril
190 - 200
1)
5 - 6 1
Hovězí pečeně
nebo filet:
středně prope‐
čené
na cm
tloušťky
Turbo Gril
180 - 190
1)
6 - 8 1
Hovězí pečeně
nebo filet:
dobře propeče‐
né
na cm
tloušťky
Turbo Gril
170 - 180
1)
8 - 10 1
1)
Předehřejte troubu.
Vepřové
Jídlo Množství
(kg)
Funkce Teplota
(°C)
Čas (min) Poloha ro‐
štu
Plec / Krkovi‐
ce / Kýta v cel‐
ku
1 - 1,5 Turbo Gril 160 - 180 90 - 120 1
Kotlety / Žebír‐
ka
1 - 1,5 Turbo Gril 170 - 180 60 - 90 1
Sekaná 0,75 - 1 Turbo Gril 160 - 170 50 - 60 1
Vepřové kole‐
no
(předvařené)
0,75 - 1 Turbo Gril 150 - 170 90 - 120 1
ČESKY 21
Komentáře k této Příručce