Electrolux EOB6637X UPDATE ELUX Uživatelský manuál Strana 35

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 48
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 34
35
Sterilování
Ke sterilování použijte funkci trouby Spodní teplo U.
Zavaøovací sklenice
Ke sterilování používejte výluènì zavaøovací sklenice stejné velikosti.
3 Sklenice s uzávìrem typu Twist-Off nebo bajonetovým uzávìrem nejsou
vhodné.
Úroveò drážek
Ke sterilování použijte 1. úroveò odzdola.
Pokyny ke sterilování
Ke sterilování použijte univerzání plech. Vejde se na nìj až šest zavaøovacích
sklenic s litrovým obsahem.
Zavaøovací sklenice musí být naplnìné do stejné výše a dobøe uzavøeny.
Zavaøovací sklenice postavte na univerzální plech tak, aby se navzájem
nedotýkaly.
Na univerzální plech nalijte asi 1/2 litru vody, aby bylo v troubì dostateèné
vlhko.
Jakmile se v prvních sklenicích zaènou tvoøit bublinky (u 1-litrových sklenic asi
za 35-60 minut), troubu vypnìte nebo nastavte teplotu zpìt na 100 °C
(viz tabulka).
Tabulka ke sterilování
Uvedené doby zavaøování a teploty jsou pouze orientaèní.
Potraviny
Teplota
ve
°C
Zavaøo-
vání do
zaèátku
bublinek
Min.
Vaøit dál
pøi 100°C
Min.
nechat stát ve
vypnuté
troubì
Bobuloviny
Jahody, borùvky,
maliny, zralý angrešt
160-170 35-45 - -
Nezralý angrešt 160-170 35-45 10-15 -
Peckoviny
Hrušky, kdoule,
švestky
160-170 35-45 10-15 -
Zobrazit stránku 34
1 2 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 47 48

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře