Electrolux EOB53000R EU ENV06 Uživatelský manuál Strana 21

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 60
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 20
použití, tabulky a tipy electrolux 21
Všeobecné pokyny
Plech zasunujte vždy zkosením
dopøedu!
S funkcí Horní/dolní topné tìleso
nebo Horkovzdušná trouba s
kruhovým topným tìlesem mùžete
péct souèasnì ve dvou formách
vedle sebe na jednom roštu. Doba
peèení se tím prodlouží jen nepatrnì.
Pøi pøípravì hlubokozmrazených
potravin se mohou zasunuté plechy
zdeformovat. Pøíèinou je velký
tepelný rozdíl mezi
hlubokozmrazenými potravinami a
troubou. Po vychladnutí se plechy
opìt vyrovnají.
Pokyny k tabulkám pro peèení
V tabulkách najdete požadované údaje o
teplotì, délce peèení a úrovni drážek pro
rùzná jídla.
Teploty a doby peèení jsou pouze
orientaèní, protože se mohou mìnit
podle složení tìsta, množství a typu
formy na peèení.
Pøi prvním peèení doporuèujeme
nastavit nižší teplotu a teprve pøejete-
li si napø. výraznìjší zhnìdnutí, nebo
jestliže trvá peèení pøíliš dlouho, zvolit
vyšší teplotu.
Jestliže nenajdete pro vlastní recept
žádné konkrétní údaje, vyberte si
nìjaké podobné peèivo.
Pøi peèení koláèù na plechu nebo ve
formì na více úrovních se mùže doba
peèení prodloužit o 10-15 minut.
Vlhké peèivo (napø. pizza, ovocné
koláèe apod.) se pøipravuje na jedné
úrovni.
Rùzná výška jídla mùže na zaèátku
peèení zpùsobit jeho nestejnomìrné
zhnìdnutí. V tomto pøípadì nemìòte
nastavení teploty. Rozdíly ve
zhnìdnutí se v prùbìhu peèení
vyrovnají.
Peèení masa nebo sladkostí mùže v
nové troubì probíhat jinak, než jak
jste byli zvyklí u staré trouby. Upravte
proto obvyklá nastavení (teplotu,
doby peèení) a úroveò drážek podle
údajù doporuèených v následující
tabulce.
Pøi delší dobì peèení mùžete troubu
vypnout asi 10 minut pøed koncem
peèení, abyste využili zbytkového
tepla.
Tabulky platí, pokud není uvedeno
jinak, pro vložení jídla do chladné
trouby.
Zobrazit stránku 20
1 2 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 59 60

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře