
hem pečení můžete podle potřeby nastavit
teplotu a rošt.
Z důvodu bezpečnosti při používání termo-
stat ovládá grilovací topné těleso. Během pe-
čení se gril střídavě zapíná a vypíná, aby ne-
došlo k přehřátí.
Doba vaření závisí na tloušťce masa, ni-
koli na jeho hmotnosti.
Užitečné rady a tipy
Tipy k používání varné desky
Údaje uvedené v následující tabulce jsou jen
orientační.
Varný
stupeň
Účel ohřevu Určeno pro Čas
přípravy
Tipy a rady
0 Poloha Vypnuto
1 Udržení teploty jídla Udržení teploty ho-
tového jídla
Podle
potřeby
Zakryjte
1-2 Tání a rozpouštění Holandská omáčka,
rozpouštění másla,
čokolády, želatiny
5-25 Občas zamíchejte
1-2 Zhutnění Nadýchané omelety,
rozpékaná vejce
10-40 Vařte pod pokličkou
2-3 Povaření Mírný var rýže a
mléčných jídel
Ohřívání hotových jí-
del
25-50 Přidejte alespoň dvojnásobný
objem vody než rýže, mléčná
jídla během vaření občas za-
míchejte
3-4 Vaření v páře Dušení Vaření zeleniny a ryb
v páře, dušení masa
20-45 K zelenině přilijte jen trochu vo-
dy (několik polévkových lžic)
4-5 Vaření Vaření brambor v
páře
20-60 Použijte jen trochu vody (např.
max. ¼ vody na 750 g bram-
bor)
4-5 Vaření Vaření větších množ-
ství
60-150 Až 3 l vody a přísady
6-7 Mírné smažení Smažení řízků, tele-
cího masa, "Cordon
blue", kotlet, klobás,
jater, vajec, palači-
nek
Podle
potřeby
V polovině smažení obraťte
7-8 Prudké smažení Bramboráky, roštěn-
ky
5-15 V polovině smažení obraťte
9 Var, opečení, hlubo-
ké smažení
Vaření velkého objemu vody, vaření těstovin, opečení masa (guláš,
dušené maso), smažení hranolků
Funkce zvýšení výkonu B (Booster) je
vhodná k ohřevu velkého objemu teku-
tiny.
Tipy k používání Klasické trouby
Mezi horní částí jídla a topným tělesem by
vždy měla být mezera alespoň 2,5 cm. To
zajišťuje nejlepší výsledky pečení a zajišťuje
prostor pro zvedání směsi s kvasnicemi,
yorkshirského pudinku atd. Při pečení kolá-
čů, jemného a čajového pečiva, chleba apod.
dávejte formy nebo pečicí plechy do středo-
vé polohy pod topné těleso.
Zkontrolujte, zda je nádoba s jídlem umístěna
uprostřed roštu a okolo plechu/formy na pe-
čení je dostatečný prostor k maximální cirku-
laci vzduchu.
electrolux 13
Komentáře k této Příručce