
Nabídka Váha / porce
A-4 - Maso 250 g, 350 g, 450 g
A-5 - Tģstoviny 50 g (se 450 g vody), 100 g (s 800 g vody)
A6 - Brambory 200 g, 400 g, 600 g
A-7 - Pizza 200 g, 400 g
A- 8 - Polévka 200 g, 400 g
Vyvolání informací bĤhem používání.
1. Bģhem vaŋení stisknģte tlaěítko
a na
displeji se na 3 sekundy zobrazí zvolený
výkon.
2. V režimu "odloženého spuštģní" stisknģte
tlaěítko
a na displeji se na 3 sekundy
zobrazí ěas zahájení vaŋení, pak se opģt
zobrazí denní ěas.
3. Stisknutím tlaěítka
v prśbģhu vaŋení
mśžete zkontrolovat aktuální denní ěas,
který se zobrazí na 3 sekundy.
Všeobecné informace a pokyny pro
uživatele
1. Pŋi každém stisknutí tlaěítka zazní "píp-
nutí" jako potvrzení této akce.
Pŋi každém stisknutí tlaěítka zazní "píp-
nutí" jako potvrzení této akce.
2. Poěáteění otoěení knoflíku zadávání hod-
not bude doprovázeno "pípnutím".
3. Není-li do 1 minuty po nastavení jakého-
koli programu vaŋení zahájeno vaŋení stis-
knutím tlaěítka
, dojde ke zrušení pro-
gramu a displej zobrazí denní ěas.
4. Na konci každého cyklu vaŋení trouba
pģtkrát "zapípá".
5. Otevŋení dvíŋek bģhem cyklu vaŋení za-
staví provoz trouby. Byla-li bģhem cyklu
vaŋení otevŋena dvíŋka, musí být pro po-
kraěování cyklu vaŋení stisknuto tlaěítko
.
Užiteěné rady a tipy
Tipy pro mikrovlnnou troubu
• Troubu udržujte vždy v ěistotģ - snažte se,
aby tekutiny nepŋetekly, a nezapomínejte
ěistit prostor pod sklenģným talíŋem a
vnitŋek dvíŋek.
•Pŋi vaŋení v mikrovlnné troubģ používejte
radģji kulaté nebo oválné nádoby s pokliě-
kou.
• Nepoužívejte kovové nebo kovem zdobe-
né nádoby. Nģkteré umģlé hmoty se mo-
hou horkým jídlem roztavit a zdeformovat.
• Jídlo pŋi vaŋení zakrývejte. Používejte skle-
nģnou pokliěku, talíŋ nebo papír odolný
proti mastnotģ.
•Peěivo, chléb a podobné potraviny lze roz-
mrazovat pŋímo v košíěku na peěivo nebo
na papírovém ruěníku.
•Pokud ohŋíváte zmrazené jídlo v obalu,
mśžete obal otevŋít. Obaly obsahující kov
nebo kovové ozdoby se smí v mikrovlnné
troubģ použít jen tehdy, je-li to výslovnģ
doporuěeno výrobcem. OdstraĽte kovové
svorky a drátky.
• Je možné používat menší kousky hliníkové
fólie k ochranģ míst, která by se mohla
pŋepéci, jako kuŋecích stehýnek.
•Potraviny s kśží nebo slupkou propíchnģ
te
vidliěkou, napŋ. brambory a párky. V mi-
krovlnné troubģ nevaŋte vejce, protože
mohou vybuchnout.
• Velké silné kousky položte k okraji nádoby
a pokuste se krájet jídlo na stejnģ velké
kousky. Vždy umístģte jídlo doprostŋed
trouby.
• Jídlo se pŋipraví rovnomģrnģji, když je nģ-
kolikrát zamícháte nebo otoěíte.
• Vždy nastavte kratší dobu vaŋení, než je
uvedeno na receptu, aby se jídlo
nepŋevaŋilo. Èím je jídlo hutnģjší, tím déle
jeho pŋíprava trvá.
• Zeleninu vaŋte jen v malém množství vody,
nebo v žádné vodģ.
• Používejte ménģ soli a koŋení než pro "nor-
mální" vaŋení.
• Jídlo dochuőte až po uvaŋení.
• Nechte jídlo nģkolik minut po vypnutí trou-
by dojít, bude dokonaleji a rovnomģrnģji
pŋipravené.
• Dbejte na to, aby bylo jídlo pŋed podává-
ním ŋádnģ ohŋáté.
•Pŋi vyjímání nádob s jídlem z trouby použi-
jte držáky nádob nebo rukavice.
18 electrolux
-
Komentáře k této Příručce