Electrolux EVY9841VAX Receptář Strana 29

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 32
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 28
nasekaná petržel nebo několik lístků
bazalky
4 lžíce extra panenského olivového
oleje
1 špetka soli a pepře
Příprava:
Krevety omyjeme a odstraníme ocásky a
hlavičky. Okořeníme je olejem, petrželí
nebo bazalkou, osolíme, opepříme a
vložíme do vakuového sáčku. Vakuově
utěsníme a dáme vařit.
Do zásobníku na vodu přidejte 400 ml
vody
Doba přípravy ve spotřebiči: 28 minut
Poloha roštu: 2
Tento pokrm lze podávat teplý nebo
studený v kombinaci s omáčkou z
pórku a cuket.
12.6 Peshk shkotër me finokio
Ingredience na rybu:
600 g kamenáče (případně lze použít
jiný druh kambaly či platýse)
200 g fenyklu, velmi jemně
nastrouhaného
1 lžička citronové kůry
2 lžíce extra panenského olivového
oleje
1 lžíce sojové omáčky
sůl, pepř
Ingredience na omáčku:
40 g likéru Pernod (nebo jiného druhu
anýzového likéru)
180 g smetany
sůl, pepř
Příprava:
Rybu vložte spolu s ostatními přísadami
naplocho do vakuového sáčku, utěsněte
jej a dejte vařit.
Po uvaření vyjměte rybu s fenyklem ze
sáčku, šťávu ze sáčku vylijte na pánev a
přiveďte k varu, přidejte Pernod a
smetanu a nechte chvíli povařit. Přidejte
sůl a pepř dle osobních chutí. Rybu
naaranžujte na talíř a podávejte s rýží.
Do zásobníku na vodu přidejte 400 ml
vody
Doba přípravy ve spotřebiči: 30 minut
Poloha roštu: 2
Tento pokrm lze podávat teplý nebo
studený v kombinaci s omáčkou z
pórku a cuket.
12.7 Mrkev s vanilkou
Přísady:
400 g mrkve, oloupané
1 vanilkový lusk, nařezaný podélně
1/2 pomeranče, šťáva a kůra
1 lžička másla
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky mletého bílého pepře
Příprava:
Mrkev nakrájejte na tenké plátky (1 – 2
mm) a smíchejte se všemi ostatními
přísadami. Rovnoměrně je vložte
naplocho do vakuového sáčku, sáček
utěsněte a dejte vařit.
Do zásobníku na vodu přidejte 800 ml
vody
Doba přípravy ve spotřebiči: 50 minut
Poloha roštu: 2
Tento pokrm lze podávat např. s
rybou či krevetami.
12.8 Jablka
Přísady:
2 zralá jablka střední velikosti, cca
350 g (např. Golden delicious)
1 hvězdička badyánu
1 vanilkový lusk, nakrájený na kousky
Příprava:
Jablka omyjeme a oloupeme. Poté je
nakrájíme na čtyři nebo osm dílů a
odstraníme jádřince. Jablka vložíme do
vakuového sáčku a přidáme hvězdičku
badyánu a vanilkový lusk. Vakuově
utěsníme a dáme vařit.
Do zásobníku na vodu přidejte 500 ml
vody
Doba přípravy ve spotřebiči: 20 minut
Poloha roštu: 2
Tento pokrm lze podávat teplý nebo
studený s anglickým krémem nebo
zmrzlinou.
12.9 Hrušky na červeném víně
Přísady:
2 zralé hrušky, cca 300 g
ČESKY 29
Zobrazit stránku 28
1 2 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře