• nasekaná petržel nebo několik lístků
bazalky
• 4 lžíce extra panenského olivového
oleje
• 1 špetka soli a pepře
Příprava:
Krevety omyjeme a odstraníme ocásky a
hlavičky. Okořeníme je olejem, petrželí
nebo bazalkou, osolíme, opepříme a
vložíme do vakuového sáčku. Vakuově
utěsníme a dáme vařit.
• Do zásobníku na vodu přidejte 400 ml
vody
• Doba přípravy ve spotřebiči: 28 minut
• Poloha roštu: 2
• Tento pokrm lze podávat teplý nebo
studený v kombinaci s omáčkou z
pórku a cuket.
12.6 Peshk shkotër me finokio
Ingredience na rybu:
• 600 g kamenáče (případně lze použít
jiný druh kambaly či platýse)
• 200 g fenyklu, velmi jemně
nastrouhaného
• 1 lžička citronové kůry
• 2 lžíce extra panenského olivového
oleje
• 1 lžíce sojové omáčky
• sůl, pepř
Ingredience na omáčku:
• 40 g likéru Pernod (nebo jiného druhu
anýzového likéru)
• 180 g smetany
• sůl, pepř
Příprava:
Rybu vložte spolu s ostatními přísadami
naplocho do vakuového sáčku, utěsněte
jej a dejte vařit.
Po uvaření vyjměte rybu s fenyklem ze
sáčku, šťávu ze sáčku vylijte na pánev a
přiveďte k varu, přidejte Pernod a
smetanu a nechte chvíli povařit. Přidejte
sůl a pepř dle osobních chutí. Rybu
naaranžujte na talíř a podávejte s rýží.
• Do zásobníku na vodu přidejte 400 ml
vody
• Doba přípravy ve spotřebiči: 30 minut
• Poloha roštu: 2
• Tento pokrm lze podávat teplý nebo
studený v kombinaci s omáčkou z
pórku a cuket.
12.7 Mrkev s vanilkou
Přísady:
• 400 g mrkve, oloupané
• 1 vanilkový lusk, nařezaný podélně
• 1/2 pomeranče, šťáva a kůra
• 1 lžička másla
• 1/2 lžičky soli
• 1/2 lžičky cukru
• 1/2 lžičky mletého bílého pepře
Příprava:
Mrkev nakrájejte na tenké plátky (1 – 2
mm) a smíchejte se všemi ostatními
přísadami. Rovnoměrně je vložte
naplocho do vakuového sáčku, sáček
utěsněte a dejte vařit.
• Do zásobníku na vodu přidejte 800 ml
vody
• Doba přípravy ve spotřebiči: 50 minut
• Poloha roštu: 2
• Tento pokrm lze podávat např. s
rybou či krevetami.
12.8 Jablka
Přísady:
• 2 zralá jablka střední velikosti, cca
350 g (např. Golden delicious)
• 1 hvězdička badyánu
• 1 vanilkový lusk, nakrájený na kousky
Příprava:
Jablka omyjeme a oloupeme. Poté je
nakrájíme na čtyři nebo osm dílů a
odstraníme jádřince. Jablka vložíme do
vakuového sáčku a přidáme hvězdičku
badyánu a vanilkový lusk. Vakuově
utěsníme a dáme vařit.
• Do zásobníku na vodu přidejte 500 ml
vody
• Doba přípravy ve spotřebiči: 20 minut
• Poloha roštu: 2
• Tento pokrm lze podávat teplý nebo
studený s anglickým krémem nebo
zmrzlinou.
12.9 Hrušky na červeném víně
Přísady:
• 2 zralé hrušky, cca 300 g
ČESKY 29
Komentáře k této Příručce