Electrolux EOY5851AAX Uživatelský manuál Strana 29

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 40
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 28
Vrsta peciva Položaj rešetk Temperatura v °C Čas (min.)
Kolač iz krhkega testa
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen (pici
podobna jed iz Alzaci‐
je)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Piroge (ruska različica
prepognjenke)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Pečico predhodno ogrejte.
2)
Uporabite globok pekač.
11.13 Pečenje mesa
Pečenje jedi
Za pečenje uporabite posodo, ki je odporna
na toploto (preberite navodila proizvajalca).
Velike kose mesa lahko pečete neposredno v
globokem pekaču (če obstaja) ali na rešetki
nad globokim pekačem.
Pusto meso pecite v posodi s pokrovom. Tako
je pečeno meso bolj sočno.
Vse vrste mesa, ki naj bi dobile skorjo, lahko
pečete v ponvi brez pokrovke.
11.14 Pečenje z infra pečenjem
Govedina
Vrsta mesa Količina
Funkcija pe‐
čice
Položaj re‐
šetk
Temperatura
v °C
Čas (min.)
Dušena govedi
na
1 - 1,5 kg
Gretje zgoraj
in spodaj
1 230 120 - 150
Goveji zrezek ali
file: manj pečen
na cm debe‐
line
Infra pečenje 1
190 - 200
1)
5 - 6
Goveji zrezek ali
file: srednje pe‐
čen
na cm debe‐
line
Infra pečenje 1
180 - 190
1)
6 - 8
Goveji zrezek ali
file: dobro prepe‐
čen
na cm debe‐
line
Infra pečenje 1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Pečico predhodno ogrejte.
Svinjina
Vrsta mesa Količina
Funkcija pe‐
čice
Položaj re‐
šetk
Temperatura
v °C
Čas (min.)
Pleče/vrat/šunka 1 - 1,5 kg Infra pečenje 1 160 - 180 90 - 120
Kotlet/rebrca 1 - 1,5 kg Infra pečenje 1 170 - 180 60 - 90
Mesna štruca 750 g - 1 kg Infra pečenje 1 160 - 170 50 - 60
Svinjska krača
(predhodno ku‐
hana)
750 g - 1 kg Infra pečenje 1 150 - 170 90 - 120
SLOVENŠČINA 29
Zobrazit stránku 28
1 2 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 39 40

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře