
Druh pečení 2 úrovně 3 úrovně Teplota (°C) Čas (h:min)
Sušenky z křehkého těsta 1 / 3 1 / 3 / 5 150 - 160 0:15 - 0:35
Stříkané pečivo 1 / 3 1 / 3 / 5 140 0:20 - 0:60
Sušenky z piškotového těsta 1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Sněhové pusinky 1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Makronky 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Sušenky z kynutého těsta 1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Drobné pečivo z listového tě-
sta
1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Dalamánky 1 / 4 --- 160 0:30 - 0:45
Malé koláčky (20 kousků na
plech)
1)
1 / 4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Troubu předehřejte
Pečení masa
Nádoba na pečení
•K pečení masa používejte žáruvzdorné
nádoby (dodržujte pokyny výrobce).
•Velké pečeně můžete péct přímo v hlubo-
kém plechu nebo na roštu nad hlubokým
plechem k zachycení tuku. (je-li součástí
vybavení)
• Libové maso doporučujeme péct v peká-
či s poklicí. Maso bude šťavnatější.
• Všechny druhy masa, které by měly
zhnědnout, nebo mít po upečení kůrčič-
ku, můžete péct v pekáči bez pokličky.
Údaje v následující tabulce jsou jen
orientační.
Pokyny k tabulce pečení masa.
•V troubě doporučujeme péct maso a ry-
by až od váhy 1 kg.
• Do nádoby na pečení nalijte trochu tekuti-
ny, zabráníte tím připečení vystřikující ma-
sové šťávy nebo tuku.
• Maso podle potřeby (po 1/2 - 2/3 doby
pečení) obraťte.
•Velké pečeně a drůbež je lepší několikrát
během doby pečení podlít masovou šťá-
vou.
• Troubu vypněte asi 10 minut před kon-
cem doby pečení a k dopečení využijte
zbytkové teplo.
Tabulka pro pečení masa
Hovězí
Druh masa Množ-
ství
Pečicí funkce Úro-
veň
Teplota (°C) Čas (h:min)
Dušené maso 1 - 1,5 kg Vrchní a spodní 1 200 - 250 2:00 - 2:30
Libový plátek hovězího ne-
bo řízek
na cm tloušťky
- nepropečený
1)
na cm
tloušťky
Turbo gril 1 190 - 200 0:05 - 0:06
- středně propečený na cm
tloušťky
Turbo gril 1 180 - 190 0:06 - 0:08
- dobře propečený na cm
tloušťky
Turbo gril 1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) Troubu předehřejte
electrolux 21
Komentáře k této Příručce