Electrolux EOB98000X Receptář Strana 4

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 44
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 3
4 electrolux
Vepøové/Telecí
Vepøová peèenì
Zadání:
Automatická váha. Nastavitelný rozsah váhy
mezi 1000 a 3000 g.
Pøíprava:
Maso okoøeníme podle chuti a vložíme v
žáruvzdorné nádobì do trouby. Pøilijeme vodu
nebo jinou tekutinu tak, aby dno bylo zakryto
na asi 20-40 mm.
Množství vody do zásobníku na vodu:
500 ml
Vepøová peèenì
Zadání:
Automatická sonda do masa, teplota jádra
75 °C.
Pøíprava:
Maso okoøeníme podle chuti, zasuneme
sondu do masa a vložíme v žáruvzdorné
nádobì do trouby.
Vepøové koleno
Pøísady:
1 vepøové koleno 0,8-1,2 kg
2 lžíce oleje
1 lžièka soli
lžièka sladké papriky
1/2 lžièky bazalky
1 malá plechovka s žampiony
nakrájenými na plátky
polévkové zelené koøení
voda
Pøíprava:
Kùži vepøového kolena kolem dokola
naøízneme. Smícháme dohromady olej, sùl,
papriku a bazalku a touto smìsí vepøové
koleno potøeme. Vložíme ho do pekáèe a
posypeme žampiony. Pøidáme polévkové
zelené koøení a vodu tak, aby dno bylo
zakryto na asi 10-15 mm.
Peèení v troubì: 160 minut
Úroveò drážek: 1
Vepøové plecko
Pøísady:
1,5 kg mladého vepøového plecka s kùží
sùl
pepø
2 lžíce olivového oleje
150 g nadrobno nakrájeného celeru
1 stonek pórku nakrájeného na plátky
1 malá plechovka s nakrájenými rajèaty
250 ml smetany
2 oloupané a prolisované stroužky
èesneku
èerstvý rozmarýn a tymián
Pøíprava:
Kùži proøízneme ostrým nožem do
kosoètverce. Ochutíme solí a pepøem a
osmažíme na olivovém oleji v pekáèi na
plotýnce ze všech stran, pak maso vyjmeme.
Celer a pórek zpìníme s trochou oleje v
pekáèi, pak pøidáme rajèata, šlehaèku,
stroužky èesneku, rozmarýn a tymián,
zamícháme a vložíme vepøové plecko. Pekáè
dáme do trouby.
Peèení v troubì: 130 minut
Úroveò drážek: 1
Telecí peèenì
Zadání:
Automatická váha. Nastavitelný rozsah váhy
mezi 1000 a 3000 g.
Pøíprava:
Maso okoøeníme podle chuti a vložíme v
žáruvzdorné nádobì do trouby. Pøilijeme vodu
nebo jinou tekutinu tak, aby dno bylo zakryto
na asi 10-20 mm. Zakryjeme víkem.
Telecí koleno
Pøísady:
1 zadní telecí koleno 1,5-2 kg
4 plátky vaøené šunky
2 lžíce oleje
1 lžièka soli
1 lžièka sladké papriky
1/2 lžièky bazalky
1 malá plechovka s žampiony
nakrájenými na plátky
polévkové zelené koøení
voda
Pøíprava:
Na telecím koleni udìláme kolem dokola 8
záøezù. Ètyøi plátky vaøené šunky rozkrojíme
na poloviny a zasuneme do záøezù. Olej, sùl,
papriku a bazalku smícháme dohromady a
koleno jimi potøeme. Telecí koleno vložíme do
pekáèe a posypeme žampiony. Pøidáme
polévkové zelené koøení a vodu tak, aby dno
bylo zakryto na asi 10-15 mm.
Peèení v troubì: 160 minut
Úroveò drážek: 1
Zobrazit stránku 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 43 44

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře