
Jídlo Funkce trouby Úro-
veň
police
Teplota °C Čas h : min
Sladké nákypy Tradiční pečení 1 180-200 0:40-0:60
Rybí nákypy Tradiční pečení 1 180-200 0:30-1:00
Plněná zelenina Horkovzdušná
trouba s kruhovým
topným tìlesem
1 160-170 0:30-1:00
1) troubu předehřejte
Hotová jídla
Jídlo Funkce trouby Úroveň police Teplota °C Čas
Zmrazená piz-
za
Tradiční pečení 3 řiďte se návo-
dem výrobce
řiďte se návo-
dem výrobce
Hranolky
1)
Horkovzdušná
trouba s kruho-
vým topným tìle-
sem
3 200-220 řiďte se návo-
dem výrobce
Bagety Tradiční pečení 3 řiďte se návo-
dem výrobce
řiďte se návo-
dem výrobce
Ovocné koláče Tradiční pečení 3 řiďte se návo-
dem výrobce
řiďte se návo-
dem výrobce
1) Poznámka: Hranolky při pečení 2-3 x obraťte
Pečení masa
Důležité Při pečení masa nasaďte tukový
filtr!
Nádoba na pečení
•K pečení masa používejte žáruvzdorné
nádoby (dodržujte pokyny výrobce).
•Velké pečeně můžete péct přímo v hlubo-
kém plechu nebo na roštu nad hlubokým
plechem k zachycení tuku. (je-li součástí
vybavení)
• Libové maso doporučujeme péct v pekáči
s poklicí. Maso bude šťavnatější.
• Všechny druhy masa, které by měly
zhnědnout, nebo mít po upečení kůrčičku,
můžete péct v pekáči bez pokličky.
Údaje v následující tabulce jsou jen
orientační.
Pokyny k tabulce pečení masa.
•V troubě doporučujeme péct maso a ryby
až od váhy 1 kg.
• Do nádoby na pečení nalijte trochu tekuti-
ny, zabráníte tím připečení vystřikující ma-
sové šťávy nebo tuku.
• Maso podle potřeby (po 1/2 - 2/3 doby
pečení) obraťte.
•Velké pečeně a drůbež je lepší několikrát
během doby pečení podlít masovou šťá-
vou.
• Troubu vypněte asi 10 minut před koncem
doby pečení a k dopečení využijte zbytko-
vé teplo.
Hovězí
Druh masa Množství Funkce trouby Úro-
veň
poli-
ce
Teplota °C Čas
(h:min)
Hovězí v pekáči 1 - 1,5 kg Tradiční peče-
ní
1 200 - 250 2:00 - 2:30
electrolux 13
Komentáře k této Příručce