
DRUH JÍDLA Množství Poloha roštu Teplota [°C] Čas [min]
Hovězí pečeně nebo
filet, dobře propeče‐
ný
na cm tloušťky 1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Předehřejte troubu.
Vepřové
DRUH JÍDLA Množství Poloha roštu Teplota [°C] Čas [min]
Plec, krkovice, kýta
v celku
1 - 1,5 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kotlety, žebírka 1 - 1,5 kg 1 170 - 180 60 - 90
Sekaná 750 g - 1 kg 1 160 - 170 50 - 60
Vepřové koleno
(předvařené)
750 g - 1 kg 1 150 - 170 90 - 120
Telecí
DRUH JÍDLA Množství Poloha roštu Teplota [°C] Čas [min]
Telecí pečeně 1 kg 1 160 - 180 90 - 120
Telecí koleno 1,5 - 2 kg 1 160 - 180 120 - 150
Jehněčí
DRUH JÍDLA Množství Poloha roštu Teplota [°C] Čas [min]
Jehněčí kýta,
jehněčí pečeně
1 - 1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120
Jehněčí hřbet 1 - 1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60
Drůbež
DRUH JÍDLA Množství Poloha roštu Teplota [°C] Čas [min]
Kusy drůbeže 200 - 250 g kaž‐
dý
1 200 - 220 30 - 50
Půlka kuřete 400 - 500 g kaž‐
dý
1 190 - 210 35 - 50
Kuře, brojler 1 - 1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70
Kachna 1,5 - 2 kg 1 180 - 200 80 - 100
Husa 3,5 - 5 kg 1 160 - 180 120 - 180
Krůta 2,5 - 3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150
Krůta 4 - 6 kg 1 140 - 160 150 - 240
Ryby (dušené)
DRUH JÍDLA Množství Poloha roštu Teplota [°C] Čas [min]
Celá ryba nad 1
kg
1 - 1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60
ČESKY 15
Komentáře k této Příručce