12.12 Gril
• Vždy grilujte při maximální nastavené
teplotě.
• Rošt zasuňte do polohy uvedené v
tabulce pro grilování.
• Do první polohy roštu vždy zasuňte
plech na zachycení šťávy.
• Grilujte pouze ploché kousky masa
nebo ryb.
• Prázdnou troubu vždy předehřejte po
dobu pěti minut pomocí grilovací
funkce.
POZOR!
Vždy grilujte se zavřenými
dvířky trouby.
Gril
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
1. strana 2. strana
Hovězí pečeně,
středně prope‐
čená
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Hovězí filet,
středně prope‐
čený
230 20 - 30 20 - 30 1
Vepřové kotlety 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Telecí kotlety 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Jehněčí kotlety 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Celá ryba, 500
- 1 000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Velkoplošný gril
Jídlo Čas (min) Poloha roštu
1. strana 2. strana
Burgers / Karbanát‐
ky
9 - 13 8 - 10 3
Vepřový plátek 10 - 12 6 - 10 2
Klobásy 10 - 12 6 - 8 3
Hovězí steaky / te‐
lecí steaky
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Topinky 1 - 3 1 - 3 3
Topinky s oblohou 6 - 8 - 2
12.13 Mražené potraviny
• Potraviny rozbalte nebo zbavte obalů.
Potraviny položte na talíř.
• Nezakrývejte je talířem ani miskou.
Mohlo by tak dojít k prodloužení doby
rozmrazování.
www.electrolux.com32
Komentáře k této Příručce